PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Video | PROGNOZA Kakvo nas vrijeme čeka u tjednu nakon Uskrsa? Čini se vrlo promjenjivo

Na kopnu tijekom tjedna promjenjivo te ostaje svježe uz moguć slab mraz. Na moru ponegdje pljuskovi, a zapuhati će i jugo

Idućih dana iznad nas će kružiti nešto nestabilniji, ali i hladniji zrak pa će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, a povremeno će biti i slabih oborina.

PONEDJELJAK

Ujutro na Jadranu većinom vedro i svježe, puhat će jaka i olujna, još mjestimice na udare i orkanska bura. U unutrašnjosti djelomice sunčano, prema sredini dana promjenjiva naoblaka. Slab do umjeren sjeverni vjetar će i ovdje podržavati još niže temperature.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, a zatim krajem dana jače naoblačenje, ponegdje i malo kiše. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura oko 12 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo, mjestimice će pasti i koja kap kiše. Uz slab do umjeren sjeverni vjetar ostaje svježe.

U Dalmaciji pretežno sunčano, jaka i olujna bura i tramontana će polako slabjeti, ponegdje i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura između 13 i 18 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, bura će prema kraju dana polako slabjeti. U gorju promjenjiva naoblaka, ali većinom suho i postupno manje vjetrovito.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U novom tjednu promjenjivo, mjestimice će biti kiše – i to najvjerojatnije u noći na srijedu i opet pred vikend. Do sredine tjedna ostaje svježe, osobito tijekom jutra u gorskim predjelima gdje je moguć slab mraz, a onda će od četvrtka temperatura malo rasti.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u novom tjednu vrijeme po južini – izmjenjivati će se sunčana i oblačna razdoblja. Ponegdje će biti kiše i pljuskova, a zapuhat će jugo, pred vikend i pojačati, samo u srijedu prolazno bura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari