PROGNOZA Očekuju nas čak dvije promjene vremena! Slijedi nagli povratak u jesen…

Foto: Kantrida, 25. listopad 2019. (Facebook/Nona Nada)

U noći sa subote na nedjelju vraćamo satove unatrag čime završava ljetno računanje vremena.

Već danima cijela Hrvatska uživa u sunčanom i iznimno toplom vremenu. U mnogim predjelima naše zemlje zavladala je prava suša, a primjerice na području Zagreba, ovaj će listopad vrlo vjerojatno biti među tri najtoplija otkad postoje mjerenja. Ipak, ugodnom babljem ljeto sve je izvjesniji kraj.

Naime, već je nekoliko dana na našim prognostičkim kartama i materijalima vidljivo da nam sljedeći tjedan stiže nagla promjena iz tog babljeg ljeta u pravu jesen – kako zapravo i priliči datumu na kalendaru. No, dobra vijest je da ćemo prije toga moći nesmetano uživati u još jednom sunčanom i toplom vikendu!

VIKEND NA JADRANU

Na obali će za vikend biti sunčano, duž većine obale i pretežno vedro. Puhat će sjeverozapadni i zapadni vjetar, većinom slab tako da će biti ugodno toplo uz temperaturu oko 24 °C.

U svakom slučaju, vikend pred nama vrlo će vjerojatno biti zadnji ove godine s temperaturom iznad 20 °C. U utorak i srijedu stiže jače zahladnjenje, ponegdje i za 15 °C. Pri tome će na obali zapuhati olujna bura, pa će osjet hladnoće biti znatno izraženiji.

Zato iskoristite ovaj vikend dobro, za sve radove koji su vam još preostali na otvorenom, izlete u prirodi, a možda i zadnje kupanje u moru čija je temperatura ovih dana još uvijek podnošljivih 18 do 22 °C.

VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI

U subotu će ujutro na kopnu biti sunčano, samo ponegdje uz maglu koja se uglavnom neće dulje zadržavati. Bit će i nešto svježije nego danas s najnižom temperaturom od 2 do 6 °C. Poslijepodne će biti pretežno vedro, samo uz malo oblaka, uglavnom u zapadnim predjelima. Temperatura će doći do ugodnih 21, 22 °C, no navečer će malo brže padati nego danas, pa će biti svježe.

I u nedjelju pretežno vedro, uz hladno i pomalo maglovito jutro, ali ugodno topao dan, čak malo topliji nego u subotu. Tako će temperatura doći do 23, 24 °C.

U noći sa subote na nedjelju vratite satove unatrag

I ne zaboravite, pred nama su dvije promjene vremena. Prije one meteorološke imat ćemo i onu satnu. Naime, u noći sa subote na nedjelju vraćamo satove unatrag čime završava ljetno računanje vremena. Time ćemo spavati jedan sat dulje, ali će nam se i promijeniti vrijeme izlaska te zalaska sunce! Tako će u Hrvatskoj ono izlaziti između 6:10 i 6:30, a zalaziti između 16:40 i 17 sati. Naravno, uz tendenciju skraćivanja dana sljedeća dva mjeseca.

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Više informacija o nadolazećim promjenama vremena, doznajte u prognozama na RTL-u, svaki dan u RTL Vijestima u 16:30 i RTL-u Danas u 18:30 te na Instagram i Facebook stranicama, RTL Vrijeme!
Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari