PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Prognoza: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Sunčano i na sjevernom Jadranu, ali u Gorskom kotaru, rjeđe Lici, može biti viška oblaka, dok će navečer ubrzo opet biti magle

Naš dio Europe nalazi se u prostranom polju anticiklone, vedrine, dok se oblačni sustavi i fronte premještaju sjeverom kontinenta, a u južnom Sredozemlju dodatno jača gotovo stacionarna ciklona, uskoro moguće čak i pravi medicane.

Četvrtak

Na kopnu češća pojava magle i niskih slojevitih oblaka, a oni će se ponegdje i dulje zadržavati, osobito u središnjim i gorskim područjima te Posavini. Duž Jadrana će zato prevladavati vedrina, ali u početku još uvijek pojačanu, pod Velebitom mjestimice jaku buru uz moguće pokoji olujni udar. Jutro prilično hladno, u unutrašnjosti jedva u plusu, a pri tlu slab mraz.

Više u VIDEOPRILOGU (od 27. 10. 2021. navečer)

Sunčano i na sjevernom Jadranu, ali u Gorskom kotaru, rjeđe Lici, može biti viška oblaka, dok će navečer ubrzo opet biti magle. Na moru oko 19 °C, a u gorju između 10 i 13 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupno će se izdizati niski oblaci pa će barem nakratko prevladavati sunčano, osobito u gorju. Vjetar slab, a temperatura između 11 i 14 °C, malo niža gdje se magla dulje zadrži.

U Dalmaciji sunčano, vedro, a potpuno će oslabjeti i bura, samo ponegdje zapuhati slab sjeverozapadnjak. Bit će tako uz 19-20 °C malo ugodnije.

Idućih dana na moru 

Na Jadranu u početku sunčano, vedro, a postupno će se sve više tmurnijih oblaka skupljati od nedjelje jačanje juga, najprije oko Kvarnera. Zatim posvuda u studeni ulazimo još vjetrovitije, kišovitije, mnogima neugodnije.

Idućih dana na kopnu

Na kopnu stabilno do kraja tjedna. Dosta sunca, ali naravno, kada se izdigne sve dugotrajnija magla i niska naoblaka, osobito u središnjim predjelima. Naoblačenje se očekuje potkraj nedjelje, koje će uz južinu češću kišu donijeti s ponedjeljka na utorak. Temperatura se do nedjelje neće značajnije mijenjati, možda samo ujutro bude malo manje hladno, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari