PROGNOZA: Stiže nam nagla promjena vremena, na preuranjeno proljeće možete zaboraviti!

Na sjevernom Jadranu i u gorju mogući su grmljavinski pljuskovi i obilnija kiša.

Nakratko ćemo se pozdraviti s preuranjenim proljećem.

Nije baš lako u to povjerovati nakon ovih proljetnih 20 do čak 24 stupnja u nizinskoj Hrvatskoj, no stiže nam snijeg. Srećom, samo u gorju.

Oblake i hladnoću donose frontalni sustav i ciklona koji će tijekom ponedjeljka prijeći preko naših krajeva.

Već jutros u zapadnim predjelima počela je padati kiša. Na sjevernom Jadranu i u gorju mogući su grmljavinski pljuskovi i obilnija kiša.

I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, kišovito i sve hladnije. Sredinom dana temperatura će biti između 7 i 10 stupnjeva. S jačanjem sjeverca i temperatura će se sniziti na otprilike 5 Celzijevih stupnjeva. U višem gorju kiša će prijeći u snijeg.

U Dalmaciji poslijepodne, djelomice do pretežno oblačno uz povremenu kišu, češću na zadarskom području. Puhat će umjereno, na udare jako jugo. Temperatura malo niža od jučerašnje, oko 18 Celzijevih stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i poslijepodne oblačno uz kišu, a izgledni su i jači grmljavinski pljuskovi. Temperatura sredinom dana od 12 do 15 stupnjeva. Jugo će okrenuti na buru koja će pod Velebitom navečer imati olujne udare. I u gorju postupno sve hladnije. Kiša će prijeći u snijeg i susnježicu.

U gorskim predjelima u utorak past će još malo snijega. U ostataku unutrašnjosti kiša će prestati, postupno će se razvedravati. Hladan sjeverac u srijedu slabi. Dnevna temperatura od sredine tjedna u porastu, a jutra ostaju hladna, mjestimice uz mraz.

Na moru u utorak uz povremenu kišu. Na sjeveru uz jaku buru, u Dalmaciji jugo. Od srijede suho i pretežno sunčano. Bura će se proširiti duž cijele obale i ojačati.

U drugom dijelu tjedna slabljenje vjetra i postupno toplije.
Željka Pogačić
Foto: Marko Lukunić/Goran Kovačić/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari