PRIPREMITE KIŠOBRANE!

PROGNOZA Stiže promjena vremena! Evo što možemo očekivati tijekom vikenda

Stiže nam promjena vremena. Tlak zraka već pada, a stiže nam topliji i vlagom bogatiji zrak ispred poremećaja koji nam se približavaju sa sjeverozapada kontinenta. Više u video prilogu!

U većem dijelu unutrašnjosti i na sjeverom Jadranu danas zapuhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, ponegdje čak s olujnim udarima, a u Dalmaciji uglavnom umjereno jugo. Više oblaka u zapadnim predjelima uz povremeno malo kiše, osobito na širem riječkom području, dok će istok i jug zemlje ostati suhi i vedriji.

Ujutro temperatura slična jučerašnjoj ili malo viša, na kopnu od 0 do 5 Celzijevih stupnjeva, na moru između 7 i 10 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti sunčanih razdoblja i uglavnom suho, a malo kiše, većinom tek kasno navečer, može biti u područjima uz granicu sa Slovenijom te Zagorju i Međimurju. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, mjestimice s olujnim udarima, osobito u gorju. Temperatura između 14 i 16 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji promjenjiva naoblaka, a u Srijemu i Posavini ponegdje i više sunca. Uz uglavnom umjeren jugozapadnjak s jakim, zapadnije ponegdje i moguće olujnim udarima, temperatura će biti nekoliko stupnjeva viša od jučerašnje, dakle oko 17 stupnjeva.

U Dalmaciji će lokalno biti više oblaka, a navečer postoji mala vjerojatnost za tek ponegdje slabu kišu, ponajprije na jugu. Puhat će umjereno i jako jugo, mjestimice s olujnim udarima, osobito navečer kada vjetar jača. Danju stupanj dva manje nego u srijedu.

Na sjevernom Jadranu i u gorju puno oblaka, povremeno uz malo kiše, češće na širem riječkom području. Puhat će umjereno i jako jugo i oštro, navečer s olujnim udarima, a u Gorskom kotaru i Lici jugozapadnjak s olujnim, ponegdje čak i orkanskim udarima. Temperatura slična onoj u srijedu ili ponegdje malo niža.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu promjenjivo te i dalje iznadprosječno toplo. Kiša, u gorju i obilna, izglednija je u petak i za vikend, a u subotu smirivanje vjetra i poslijepodne kratkotrajna stabilizacija – dakle sunčanije i uglavnom suho. Početkom novog tjedna manja vjerojatnost za oborine, ali ujutro je izglednija magla u nizinskim područjima.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu puno oblaka i kiša, ali i dalje visoke temperature za doba godine. Obilnije oborine, lokalno praćene grmljavinom, osobito u petak navečer na sjevernom dijelu uz ponegdje orkanske udare juga te u subotu ujutro i nedjelju južnije.

Kratkotrajan predah samo u subotu poslijepodne kada će biti više sunčanih i uglavnom suhih razdoblja, a u novom tjednu ponovno povremena kiša, ali uz slabiji vjetar, donosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari