PROGNOZA Vrijeme za vikend? Ako ste imali planove “za van”, držite ih se!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vikend će u cijeloj Hrvatskoj biti sunčan, stabilan i topao, vrlo ugodan za provesti vani

Nakon jučerašnjih oblaka i kiše, danas je u velikom dijelu zemlje osvanuo sunčan, ali svježiji dan. Doduše, na zapadu kopna uz čestu maglu koja se tijekom prijepodneva polako “dizala” u niske oblake, i stvarala nešto tmurniji dojam, no i ti su se oblaci oko podneva polako razilazili i propuštali sve više sunčanih zraka. Tako će i do zalaska sunca, u cijeloj Hrvatskoj, biti sunčano, ali i toplije nego jučer, osobito na kopnu. A za vikend? Još toplije!

Vikend na Jadranu

I na obali će u subotu biti pretežno vedro, s time da ujutro može biti sumaglice i magle, osobito na otvorenom moru sjevernog dijela Jadrana. Zato pomorci, oprez! Danju ugodno s vrlo slabim južnim i jugozapadnim vjetrom. Najviša temperatura bit će između 22 i 25 °C.

U nedjelju i dalje pretežno sunčano, ali uz malo više oblaka, osobito na Kvarneru pa tamo već može pasti i malo slabe kiše. Puhat će slabo jugo i jugozapadni vjetar, a temperatura će biti oko 25 °C.

Vikend u unutrašnjosti

Na kopnu će sutra biti pretežno vedro, tek tu i tamo uz malo oblaka, uglavnom u Gorskom kotaru i Lici. Jutro će posvuda ponovno biti svježe i hladno, lokalno uz maglu, iako rjeđe nego danas. Najniža će temperatura biti oko 6 °C. Poslijepodne će biti još toplije nego danas, između 21 i 25 °C. Zapuhat će jugozapadni vjetar, no bit će uglavnom slab do umjeren pa neće narušavati dojam vrlo ugodnog vremena.

U nedjelju će biti nešto više oblaka nego u subotu, uglavnom umjereno oblačno, ali i dalje bez mogućnosti za kišu. Ujutro će biti toplije nego danas i sutra, s najnižom temperaturom oko 10 °C, a i dnevna će temperatura još malo porasti na vrijednosti od 22 do 26 °C. Jugozapadni će vjetar ojačati na umjeren, povremeno s jakim udarima, ponajprije u gorju.

Dakle, vikend će u cijeloj Hrvatskoj biti sunčan, stabilan i topao, vrlo ugodan za provesti vani, na izletu, u šetnji prirodom ili na nekom sportu na otvorenom. Od dva dana vikenda, subota će biti nešto malo ugodnija i povoljnija od nedjelje, zbog više sunca, manje oblaka i slabijeg vjetra. Toplo, ali pomalo vjetrovito vrijeme nastavit će se i početkom idućeg tjedna, dok njegovom sredinom stiže nova kiša no, kako sada stvari stoje, samo mala količina.

Više o tome u prognozama svaki dan unutar RTL Vijesti u 16:30 i RTL-a Danas u 18:30.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari