DVB-T2 DEKODERI

Promjena TV signala stvorile velike gužve; Trgovci uz par trikova podigli cijene prijemnika na više od 300 kuna!

Photo: Igor Soban/PIXSELL

‘Jučer smo sve prijenosnike prodali za tri sata. Kolege su već dvaput otišle do Zagreba po novu pošiljku’, kazala je prodavačica u jednoj specijaliziranoj trgovini u Puli

Prelazak na novi sustav odašiljanja signala zemaljske televizije, tzv. DVB-T2 signal, brojni su građani diljem Hrvatske, naročito oni stariji koji ne koriste usluge kablovske televizije, dočekali nespremni. Tako je bilo i u Puli gdje su, piše Glas Istre, mnogi pohitali u trgovine po DVB-T2 dekodere tek kada se na ekranima njihovih televizora pojavila crna slika.

Kao da je ‘Crni petak’

Ubrzo su društvenim mrežama počele kolati glasine da novih dekodera više nema, a priliku su smjesta iskoristili i mnogi trgovci pa je cijena dekodera od najavljivanih dvjestotinjak kuna, uz nekoliko popratnih i vješto upakiranih sitnica poput snimalice ili spajanja televizije i mobilnog uređaja, u nekim trgovinama dosegla vrtoglavu cijenu od 369 kuna. Od utorka, kada je nestao signal u Istarskoj županiji, moglo se svjedočiti pojedinim bizarnim konzumerističkim scenama koje nalikuju američkom “Black Fridayu”, piše Glas Istre.

“Jučer smo sve prijenosnike prodali za tri sata. Kolege su već dvaput otišle do Zagreba po novu pošiljku. Ljudi su ujutro u redu čekali da otvorimo kako bi kupili svoj dekoder”, kazala je prodavačica u pulskom Svijetu medija.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari