PROPAO PLAN: Mađarska zatvara granice, Njemačka uvodi tranzitne zone, a Crna Gora spremna za prihvat izbjeglica i transport prema Hrvatskoj

Sudeći prema odlukama Njemačke i Mađarke, hrvatski plan transferiranja izbjelgica i migranata mogao bi se posve urušiti.

Naime, mađarski Parlament je u utorak donio pravne temelje za zatvaranje mađarsko-hrvatske granice za migrante, a njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere jučer je najavio stvaranje tranzitnih zona na njemačkim granicama, gdje bi se razvrstavalo izbjeglice na one koji smiju ući u Njemačku i one koji ne smiju.

Usto, crnogorski mediji prenose “Spremni smo za izbjeglice, vozimo ih prema Hrvatskoj”.

Na lokaciji u blizini policijskog punkta Krenza na samoj granici s Albanijom već je osposobljen dio  infrastrukture i razvjete za prihvat izbjeglica, pišu crnogorske Dnevne novine.

Priprema se i šatorski kamp gdje bi bile smještene prve izbjeglice iz Sirije, Afganistana, Iraka, Libije i drugih zemalja. Crnogorski mediji prenose kako je sve spremno za prihvat izbjeglica i migranta i njihov transport do granice s Hrvatskom kako bi nastavili put prema zapadnoj Europi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari