VISOKA NAGRADA

Prošla su četiri mjeseca otkako je Hachi nestao, no njegova obitelj ne odustaje. Nalazniku nude 1660 eura!

Foto: Facebook

Nitko nije mislio da će sve ovoliko dugo trajati. Kad je japanska akita Hachi nakon potresa u Petrinji pobjegla od kuće, svi su mislili da će se brzo vratiti. Ako se i ne vrati, naći će ga, pa nema akita baš na svakom koraku.

Njegovi su skrbnici odmah objavili da ga traže, pokrenuli grupu na Facebooku, razglasili svima što se dogodilo. Ljudi su počeli tražiti: dojavljivali su im svaku pronađenu akitu u našoj zemlji, i susjednima, a ponekad čak i pse koji tek nalikuju na tu pasminu. Koliko god to Hachijevima bilo drago, jer njihov pas nije zaboravljen, toliko je i mučno. Svaka nada je kratko trajala – nijedan od njih nije bio njihov član obitelji, piše Jutarnji.hr

Četiri mjeseca nakon, pas se i dalje traži. Nagrada za one koji ga pronađu ili daju konkretnu informaciju gdje se nalazi je 1661 euro. Od toga je 161 euro od donacije 12 ljudi, ostalo je skupila sama obitelj. No ni ta visoka nagrada nije pomogla.

– Do sad je bilo nebrojeno puno dojava. Svaki put kad se pojavi neka nova akita, počinje nam telefon zvoniti od ranog jutra; te dobijemo jako puno dojava. Zahvalni smo svakoj osobi koja je izdvojila svoje vrijeme i potrudila se da nas kontaktira u želji da nam pomogne. Sva ta podrška nam jako puno znači i tjera nas da se i dalje borimo kako bi ga pronašli. Vjerujemo i dalje da će se on vratiti svojoj kući i opet biti dio naše obitelji – kaže Larisa Bosnić Kovačević, Hachijeva skrbnica koja sa svojom obitelji ne odustaje od potrage.

Ispočetka su svi, pa i oni, mislili da pas negdje luta, no s vremenom su shvatili kako bi ga u tom slučaju netko vidio. Jedini logičan zaključak je da ga je udomio netko tko ne zna da pas ima čip s podacima o vlasniku, ili ga je uzeo bez da mu je to bitno. Baš nedavno je u jednom dvorištu u Slavoniji pronađen pas koji je prije tri godine ukraden skrbniku, a novi vlasnik mu je izvadio čip iz tijela i stavio novi, koji glasi na njegovo ime. I to je, nažalost, moguće. Za tu osobu Larisa ima poruku.

– Možda ga želiš vratiti, ali ne znaš kako, sram te je, strah, bojiš se osude, reakcija… Imaš priliku to učiniti bez ikakve odgovornosti i posljedica. Ako se pitaš kako, predlažemo ti da nas kontaktiraš osobno ili putem treće osobe te javiš lokaciju psa…ili nam Ti/treća osoba doveze psa. Izbor je tvoj. Čim ga preuzmemo, povlačimo kaznenu prijavu na Policiji. Nitko nikada neće saznati tko si. Niti ćemo te mi pitati kako se zoveš. Nastavit ćemo svi dalje sa svojim životom, bez propitkivanja. U tom slučaju, ništa ti se neće i ne može dogoditi, a dajemo ti priliku da skineš veliki teret sa svojih leđa. Za poticaj ti još dajemo i iznos od 1661 euro. Nadam se da shvaćaš kako je ovo dobra ponuda. Izbor je na tebi – kaže Larisa.

Svi koji imaju bilo kakve informacije mogu se javiti na brojeve mobitela 099 672 1765 ili 091 503 0475.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari