PROSLAVLJEN DAN GRADA CRESA: Počasnim građaninom proglašen Marjan Feguš iz Celja

Svečana sjednica Gradskog vijeća (foto: facebook Grad Cres)

Na blagdan svog zaštitnika sv. Izidora, Cresani su obilježili Dan Grada, a na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su priznanja zaslužnim građanima

Svečanom svetom misom proslavljen je blagdan zaštitnika Cresa sv. Izidora. Misu je predvodio vlč. Božidar Volarić, župnik Njivica, uz sudjelovanje više svećenika rodom iz Cresa ili koji su u Cresu služili. Prisustvovali su i predstavnici gradskih i županijskih vlasti, gradonačelnik Kristijan Jurjako, predsjednik Gradskog vijeća Marčelo Damijanjević, zamjenica župana Marina Medarić, potpredsjednik Županijske skupštine Đanino Sučić i drugi.

cres misa

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u restoranu Nono Frane povodom Dana Grada, na proteklu su se godinu osvrnuli predsjednik Vijeća Marčelo Damijanjević i gradonačelnik Kristijan Jurjako. Gradonačelnik je svoj govor ilustrirao videozapisom u kojem su prikazane investicije realizirane ili započete tijekom 2015. godine.

Povodom Dana Grada uobičajeno se dodjeljuju javna priznanja pa je tako za svoj doprinos očuvanju kulturno-povijesne baštine Jasminka Ćus-Rukonić dobila priznanje “Pro Insula”, a počasnim građaninom proglašen je Marjan Feguš iz Celja.

cres2

Zahvalnice su dobili: Samostan sv. Frane u Cresu za doprinos na području kulture, prodavaonica “Cresanke” u Martinšćici, Petar Sablić za sudjelovanje u akcijama spašavanja na moru, Zajednica Talijana Cres za očuvanje manjinskih vrijednosti, Štefanija Lovrečić kao dobitnica turističkih nagrada, Mario Šlosar za rad u Centru za održivi razvoj “Gerbin”, Anton Rodinis i Anita Maver za dugogodišnji karitativni rad, don Francesco Cesari za doprinos očuvanju kulturne baštine te Anđelo Popov, Anton Bucul i Ana Rubinić za dugogodišnji rad u Udruzi umirovljenika.

Pozdravne govore održali su zamjenica župana Marina Medarić, potpredsjednik lošinjskog Gradskog vijeća Mario Kamalić, dogradonačelnik Kraljevice Alan Crnković te načelnik općine Lovran Alan Sanković.

cres3

Od laureata na dobivenim priznanjima zahvalili su se počasni građanin Feguš, gđa. Ćus-Rukonić, te o. Zdravko Tuba iz Samostana sv. Frane.

Glazbenim nastupom svečanost je obogatila ženska klapa “Teha”. (pgž)

Foto: facebook Grad Cres

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari