AKTIVNI I PO EUROPI

Video | Protupožarna eskadrila spremna za ljetnu sezonu: ‘Imat ćemo dovoljno pilota’

Stotinjak članova 855. protupožarne eskadrile u Vojarni pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku proslavilo je 30 godina od osnutka postrojbe.

Bila je to prigoda da se prisjete i svih zaslužnih pripadnika eskadrile kojima su priznanja za rad i zalaganje u prošlogodišnjoj sezoni dodijelili vatrogasci, ali i priznanje ministra obrane Ivana Anušića za dugogodišnji letački staž ili zahtjevni posao aviomehaničara koje jednako uspješno obavljaju godinama. ‘Mi smo spremni za sezonu kao i svake godine. Same naznake kakvo će biti ljeto, mislim da nam je prošla godina rekla, a na kraju nismo imali tako jako ljeto. Kao i prošle godine, raspolagat ćemo s 5 kanadera i 6 Air Tractora. Imat ćemo dovoljan broj raspoloživih posada i pilota’, poručio je Darko Kučej, zapovjednik 855. protupožarne eskadrile. ‘Gasimo požare iz zraka u Hrvatskoj i sad se sve više angažiramo izvan Hrvatske u Europi. Našu zadaću radimo na najbolji mogući način’, rekao je satnik Vedran Vedrić, tehničar 855. protupožarne eskadrile. Više pogledajte u videu koji prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari