PROVJERITE Roditelji oprez: zbog opasnog sastojka keksi za djecu povučeni sa tržišta

Idi na originalni članak
Foto: Pixell

Povučeni su keksi s okusom jabuke koji su namjenjeni za djecu zbog prisutnosti opasnog akrilamida, sastojka koji štetno djeluje na živčani sustav

Oglas

Zbog prisutnosti opasnog akrilamida povučeni su keksi s okusom jabuke koja su namjenjena za djecu, izvjestili su iz Hrvatske agencije za hranu i Ministarstva poljoprivrede.

Naime, riječ je o keksima po nazivom Biskids 6+ s okusom jabuke, pod LOT brojem 171401 s rokom trajanja 3.4.2018. i LOT broja 171905 sa rokom trajanja 12.05.2018.

“Distributer je nizizemska tvrtka Udea, Doornhoek 4040, 5465 TD Veghel, a na tržište Republike Hrvatske proizvod stavlja subjekt u poslovanju s hranom BIOVEGA d.o.o., Ilica 72, Zagreb, putem vlastitih maloprodajnih bio&bio trgovina. Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani”, izvjestila je Hrvatska agencija za hranu.

Akrilamid je sastojak poznat u proizvodnji plastike, papira i ljepila, a primjeri trovanja izloženim visokim koncentracijama pokazali su kako djeluje štetno na živčani sustav. Akrilamid se može nalazit i u hrani, a najviše u onoj poput kave, krumpirića, čipsa, keksa i krekera.

Kupce se moli da provjere jesu li kupili navedeni LOT Keksa za djecu s okusom jabuke 150 g Belkorn Biscuits te da proizvod vrate u najbližu bio&bio trgovinu, gdje će im biti osiguran povrat novaca ili zamjenski proizvod, izvjestili su iz Biovege.

Vijesti.hr

 

 

Exit mobile version