Provjerite svoje hladnjake: S tržišta se povlači popularni maslac!

Proizvod nije u skladu s europskim uredbama o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u petak o povlačenju s tržišta danskog proizvoda Naturli bio veganski maslac 225g (Naturli’ Bio Veganes Streichfett, 225 g), datuma ‘najbolje upotrijebiti’ od 30.08.2019. do 27.11. 2019., zbog prisutnosti mliječnog proteina.

S obzirom da proizvodi sadrže mliječni protein i da taj sadržaj nije naznačen na deklaraciji, navedeni proizvod može predstavljati potencijalnu opasnost za osobe alergične na mlijeko, priopćeno je Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu a prenosi Hina.

Osobe koje nisu alergične na mlijeko mogu i dalje upotrebljavati navedene proizvode bez ograničenja.

Proizvod na tržište Republike Hrvatske stavlja tvrtka za poslovanje s hranom Priroda i društvo d.o.o. iz Zagreba.

Proizvođač Naturli bio veganskog maslaca 225g je danska tvrtka Grønvang Food ApS, Vestergade 11, Vejen, a veleprodaju obavlja tvrtka Dennree GmbH, Hofer Str. 11, Töpen, Njemačka.

Proizvod nije u skladu s europskim uredbama o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, postupcima u područjima sigurnosti hrane te o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenoj stranici subjekta u poslovanju s hranom –  https://prirodaidrustvo.hr/novosti/zdravlje/obavijest-za-potrosace3 . .

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima, navodi se u priopćenju.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari