PRVA ŽRTVA Gripa odnijela prvi život: pacijentica preminula u bolnici od posljedica gripe

Foto: Ilustracija (Duško Marušić/Pixsell)

Od 29. prosinca prošle godine do danas u bolnici je hospitaliziran još 21 pacijent sa simptomima gripe, a najviše je oboljelih staro između 30 i 64 godine

72-godišnja žena preminula je u nedjelju u koprivničkoj bolnici od posljedica gripe. Ona je zbog srčanih tegoba zaprimljena na Odjel kardiologije, a čim joj je dijagnosticirana gripa, liječnici su počeli s terapijom. Nažalost, pacijentici nije bilo pomoći te je podlegla teškoj infekciji, piše podravski.hr.

Od 29. prosinca prošle godine do danas, u bolnici je hospitaliziran još 21 pacijent sa simptomima gripe. Zasad je detektiran virus tipa A, a najviše je oboljelih staro između 30 i 64 godine.

“Opći su simptomi visoka temperatura, tresavica i bolovi u mišićima, dakle klinička slika je uobičajena za gripu”, rekao je dr. Devčić, koji je prošli tjedan zabranio posjete pacijentima na svim bolničkim odjelima kako se zaraza ne bi proširila, a ta je mjera na snazi do daljnjega, prenosi podravski.hr.
Vijesti.hr

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari