'NOVO NORMALNO'

Prvi festival s novim pravillima; Covid-potvrda bit će ‘ulaznica’, tko je ne bude imao ići će u posebnu zonu

Foto: Unsplash

S početkom srpnja ulazak na kulturne i sportske događaje s covid-potvrdom postat će pravilo. Organizatori zasad imaju mogućnost organiziranja događaja uz covid-potvrdu ili bez nje, ali uz stroge epidemiološke mjere. Jutarnji list piše kako će jedan od prvih velikih događaja s covid-potvrdama kao ulaznicama biti festival Jarun Open, koji počinje 26. lipnja.

Darko Tuček iz Zajednice industrije događanja pojasnio je na koji način će biti održan taj događaj. Ondje će, kaže, biti dvije zone: jedna za one s covid-potvrdama (koji su preboljeli covid-19, cijepljeni su ili imaju negativan test ne stariji od 48 sati), a druga za sve ostale.

“Otvoreni smo za sve. Oni koji nemaju potvrdu imat će mjere, razmak, maske i sve ostalo što je propisano. Nemam ništa protiv covid-potvrda, dapače, što se više ljudi cijepi to bolje, ali ne smijemo ostaviti samo mogućnost ulaska na događanja s covid-potvrdama”, kazao je Tuček za Jutarnji list.

Sam događaj potrebno je prijaviti nekoliko dana ranije. U dijelu predviđenom za osobe bez covid-potvrde vrijedit će mjere koje su na snazi, a uključuju fizički razmak i ostala ograničenja. Ti će gosti biti odvojeni od onih koji imaju covid-potvrdu i narukvice koje dobiju na ulazu bit će druge boje.

“Na ulazu će se provjeravati dokument kojim se dokazuje jedan od tri uvjeta, a to će se usporediti s identifikacijskom ispravom. Kasnije će se kako je propisano, ti podaci proslijediti nadležnom stožeru”, kaže Tučak, piše Net.hr

U Nacionalnom stožeru ističu kako ovo nije nikakvo prisiljavanje nego probno razdoblje u kojem se prvenstveno mlađoj populaciji želi pokazati da je cijepljenje najbolja i najjeftinija opcija.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari