BORBA S KORONAVIRUSOM

Pulomolog Srića zabrinut: ”Bojim se da pandemija neće biti pod kontrolom do kraja godine…”

Foto: Pixell

U Hrvatskoj je u srijedu zabilježen 1891 novi slučaj zaraze koronavirusom, a od posljedica bolesti preminulo je još dvadeset osoba.

Načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović je poručio kako razmatraju uvođenje strožih epidemioloških mjera. U nekim županijama je zbog izrazito teške epidemiološke situacije one su već i uvedene.

“Zagovarao sam strože mjere, ali mislim da se svaka moja tvrdnja obistinila i pokazala točnom. Smatram da je trebalo polagano otvoriti terase, ali i da se to opet pretvorilo u poprilično masovno okupljanje. Između ostalog, sad dolaze na naplatu ta masovna okupljanja”, rekao je pulmolog Saša Srića i dodao da su izvor zaraza i škole, gdje je puno zaraženih među mladima koji su i asimptomatski prenositelji zaraze. Smatra kako se trebalo ostati na modelu online nastave.

“Ne znamo što će nove mjere uključivati, ali će restrikcije biti bitne, jer ne vidim zbog čega bi ove brojke padale. Zapravo, mislim da će samo rasti”, naglasio je Srića.

Istaknuo je da je ranije čak i on, koji se zalagao za strože mjere, bio optimističan oko suzbijanja zaraze. Ipak, odlučio je iznijeti sumornu prognozu. “Donedavno sam djelovao strogo kada sam rekao da se moramo strpjeti do jeseni. Vjerovao sam da ćemo do tada pobijediti pandemiju, ali ovakvim trendom, bojim se, da pandemija neće biti pod kontrolom do kraja godine”, zaključio je pulmolog Srića, piše Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari