VIŠE VREMENA ZA UŽIVANJE

Puno promjena: Evo kako do kraja 2020. ‘spojiti’ neradne dane i dulje odmarati

Foto: RTL

S novim datumima i praznicima, 2020. godina ni za “spajanje” nije pogodna

Dan državnosti se u Republici Hrvatskoj ponovno slavi 30. svibnja, a ove godine praznik “pada” u subotu.

Od 2001. godine, odlukom tadašnje koalicijske vlasti premijera Ivice Račana, Dan državnosti slavio se 25. lipnja, a 30. svibnja postao je Dan Hrvatskog sabora, radni dan i spomendan. U preslagivanju blagdana te godine, 8. listopada postao je Dan neovisnosti, državni blagdan i neradni dan. Od ove godine ponovno slavimo Dan državnosti 30. svibnja, a ne 25. lipnja.

Kako iskoristiti stari/novi godišnji odmor?

Za sve koji vole “spajati”, imamo popis neradnih dana i kako ih najbolje iskoristiti.

Za iskorištavanje starog godišnjeg dobro će “doći”  Tijelovo koje pada u četvrtak 11. lipnja. Dan antifašističke borbe (22. lipnja) pada u ponedjeljak, što će biti jedan odlični produženi vikend. Dan domovinske zahvalnosti (5. kolovoza) ove godine pada u srijedu, a Velika gospa (15. kolovoza) u subotuDan svih svetih (1. studenoga) pada u nedjelju.

Po novome, 18. studeni bit će neradni dan, a obilježavat ćemo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Ove godine taj dan pada u srijedu.

Božić i Sveti Stjepan u 2020. će biti u petak i subotu. S novim datumima i praznicima, 2020. godina ni za “spajanje” nije pogodna.

Pia Humski

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari