OBJAVIO MILANOVIĆEVE PORUKE

Pupovac o Milanoviću: ‘Pokušao je utjecati i na Kajtazija, služio se prijetnjama…’

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Milanović je u petak rekao da je on predstavnik siromašnih, manipuliranih Srba

Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac u subotu u podne održao je konferenciju za novinare. Povod je bio jučerašnji verbalni ispad predsjednika Republike Hrvatske, piše Vijesti.hr

“Vidio sam kako njegova komunikacija ide u javnu sferu. A onda sam shvatio da sam razriješen da privatna komunikacija ostane privatna”, rekao je Pupovac.

Pritom je mislio na poruke koje je objavio na svom Facebook profilu, a na kojima se vidi da ga Milanović naziva bijednikom.

Šef SDSS-a pročitao je članak 5 Ustava i kazao da je Milanović prekršio. Rekao je kako je Milanović nazvao i nastojao utjecati na Kajtazija.

“Poslije toga je javno rekao da je Kajtazi ucijenjen. Mene je sumnjičio da sam radio iz svoje koristi”, rekao je Pupovac.

“Što se tiče iznesenih optužbi da smo profesoricu Zlatu Đurđević provukli kroz blato, to odbacujem kao alternativnu realnost, to jest kao laž”, izjavio je Pupovac.

“Izrazito je cijenim. I branio sam je od svih onih desničarskih krugova koji su je prozivali po bilo kojem kriteriju, podrijetlu… To ću i ubuduće činiti i kod nje i kod bilo koga drugoga. Ali ako je netko provukao kroz blato onda je to Zoran Milanović”, kazao je saborski zastupnik.

Pupovac je izjavio kako je iskazao rezervu s obzirom na to da Milanović, koji ju predlaže, vrši upad u Ustav i destabilizira poredak.

“Što se tiče druge važne komponente, a to je pitanje koja je svrha svega ovog, nije li moment da se zapitamo da se već moglo usuglasiti tko je izabran. Možda je to mogla biti i Đurđević. Milanović nije imao potrebu da razgovara i sa kim”, rekao je Pupovac.

Komentirao je kako je Milanović krenuo politikom nametanja i da je časnu osobu sa časnim akademskim zvanjem i časnom karijerom doveo u situaciju da postane predmet spora između onih koji su trebali razgovarati, a ne se sukobljavati.

”Sam sam nastojao tome doprinijeti. Ali pristati na to da mi netko nameće nešto što ja ne vjerujem, da netko od mene traži da radim ono što ne razumijem i ne prihvaćam, ne razumijem konačan cilj i svrhu, to nije moguće”, izjavio je Pupovac.

“A što je konačan cilj? To nitko ne zna. Postoji nešto što ne možemo razumjeti, zašto predsjednik s nikim ne razgovara?”, zapitao se čelnik SDSS-a.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari