SAMO OPOMENA

Video | PUŠI KU*AC! Suverenist recitirao Tram 11 i psovao usred Sabora; Govorio o – slobodi govora

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

‘Sloboda govora ili postoji, ili ne’, poručio je zastupnik Milanović Litre

Na današnjoj je sjednici Sabora, zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre, izrecitirao stihove grupe Tram 11 te održao kraći govor na temu slobode govora.

“Referirajući se na tobože sporni stih iz pjesme PŠK, koji glasi “na čelu ti petokraka, u oku dugine boje, u koliko si udruga, što milijardu kuna broje. Puši ku*** malo Titu, malo Kastru, ko Danka partizanka provaljuješ na terasu“, izrecitirao je Milanović Litre.

“Politička korektnost i kultura koja se razvija oko te neprirodne i bolesne ideje, prijetnja su slobodi govora na zapadu, ali i u Hrvatskoj. Možda u manjoj mjeri u Hrvatskoj, jer očito da se pod Božinovićevom palicom može završiti u zatvoru zbog komentara na društvenim mrežama. Otkazivanje albuma “Jedan na jedan“ je dokaz da Hrvatska srlja u jednoumlje političke korektnosti sigurnih prostora i ograničavanja slobode govora. Ponovit ću još jednom: Tram 11 provocira, psuju, šokiraju te preispituju današnje društvo i kulturu, ali ne pozivaju nikoga na nasilje”, kazao je Milanović Litre.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

“I dok god je tako, bez obzira na političke stavove, trebali bi ih podržati, jer nitko od nas nije kompetentan prosuditi gdje je ta crta prihvatljivosti slobodnog govora. Sloboda govora ili postoji, ili ne”, zaključio je Marko Milanović Litre.

Na kraju njegovog izlaganja, predsjednik Sabora Gordan Jandroković mu je uputio upozorenje da pripazi na način izražavanja jer tako prost rječnik možda priliči reperima, ali ne i zastupnicima u Hrvatskom saboru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari