PUTIN: Dobili smo nož u leđa!

“Sada smo dobili nož u leđa, napade na naše avione koji se bore protiv terorizma”, kazao je Putin nakon što je raketom ‘zrak-zrak’ ispaljenom iz turskog zrakoplova F-16 oboren ruski vojni avion. Za rušenje zrakoplova Suhoja-24 optužio je Tursku nazvavši ih “suučesnicima terorista” te dodao kako bi ovaj incident mogao imati ozbiljne posljedice po rusko-turske odnose.

Putin je rekao da je Rusija je već dugo upoznata s isporukom nafte Turskoj sa sirijskog teritorija koji su zauzeli teroristi.

Istakavši da je Turska napala ruski Su-24 unatoč tome “što smo mi potpisali sporazume s američkim partnerima o sprječavanju incidenata u zraku, a Turska je, kao što je poznato, među zemljama koje su proglasile borbu protiv terorizma unutar koalicije predvođene SAD-om”.

Kontakti Turske s članicama NATO-a nakon napada na ruski avion izgledaju kao pokušaj da Savez posluži teroristima, kazao je Putin.

Umjesto da su odmah uspostavili kontakt s Rusijom nakon incidenta, rekao je ruski predsjednik, oni su pozvali partnere u NATO-u na razgovore o tom pitanju.

“To izgleda kao da smo mi srušili turski avion, a ne obratno”,  kazao je Putin zapitavši “znači li to da oni žele da NATO posluži Islamskoj državi?”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari