PESKOV ZA AMERIČKI PBS

Putinov glasnogovornik o nuklearnom oružju: ‘To nije čak ni ideja. Ali, ušli smo u fazu totalnog rata…‘

Foto: Twitter

Kaznene sankcije uvedene protiv Rusije su ‘prilično neprijateljske’, a Rusija kao da je u ratu sa SAD-om i njihovim zapadnim saveznicima, kaže Peskov

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da “nitko ne razmišlja o korištenju” ili “čak ni o ideji korištenja nuklearnog oružja” u intervjuu za PBS u ponedjeljak navečer, prenosi The Guardian.

Ruski je dužnosnik ranije rekao da će Rusija koristiti nuklearno oružje samo ako je ugroženo njezino postojanje.

Upitan je što je bi za Rusiju značila ta egzistencijalna prijetnja.

„Pa, prije svega, ne sumnjamo da će svi ciljevi naše specijalne vojne operacije u Ukrajini biti dovršeni. U to ne sumnjamo. No, bilo kakav ishod operacije, naravno, nije razlog za korištenje nuklearnog oružja. Imamo koncept sigurnosti koji vrlo jasno kaže da samo kada postoji prijetnja za postojanje naše države, možemo koristiti i zapravo ćemo koristiti nuklearno oružje da otklonimo prijetnju“, Peskov je odgovorio.

Reporter PBS-a mu je na to odgovorio protupitanjem poručivši mu da zašto u ima Rusije ne isključi upotrebu nuklearnog oružja u ovom sukobu.

“Nitko ne razmišlja o upotrebi, čak ni o ideji korištenja nuklearnog oružja”, poručio je Peskov.

Glavni glasnogovornik Vladimira Putina rekao je da su sankcije trgovini i oligarsima slične “totalnom ratu” protiv Rusije, te da je Zapad gurnuo Kremlj “u kut” proširenjem NATO-a, dok se dužnosnici pripremaju za nastavak mirovnih pregovora s Ukrajinom u utorak.

Rekao je da su kaznene sankcije uvedene protiv Rusije bile “prilično neprijateljske” i da su se zemlja osjećala kao da je u ratu sa SAD-om i njihovim zapadnim saveznicima.

„Nažalost, ti uvjeti, oni su prilično neprijateljski. Ušli smo u fazu totalnog rata. Zapadnoeuropske zemlje, Sjedinjene Države, Kanada, Australija, one zapravo vode rat protiv nas u trgovini, u gospodarstvu, u otimanju naše imovine, u otimanju naše sredstava, u blokiranju naših financijskih odnosa“, izjavio je.

„I moramo se prilagoditi novoj stvarnosti. Morate razumjeti Rusiju“, dodao je, prenose RTL Vijesti.

VIDEO DANA:

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari