RASTE NAPETOST: Na granici sa Sirijom turske vojne snage oborile ruski vojni zrakoplov

Turske vojne snage srušile su ruski Su-24 vojni zrakoplov koji je povrijedio turski zračni prostor blizu granice sa Sirijom, javlja Reuters.

Piloti su se spasili iskakanjem padobranom, a navodno je posada aviona prethodno bila upozorena. Prema tvrdnjama sirijskih aktivista, jednog su pilota navodno zarobile snage Turkmena u Siriji.

Iz Moskve tvrde kako ruski zrakoplov nije povrijedio turski zračni prostor te je letio na visini od 6.000 metara.

Zrakoplov je  letio unutar granica Sirije, a srušen je sa zemlje, objavilo je rusko ministarstvo obrane.

Ruski avion srušio se u selu u pokrajini Latakija, području u kojemu su česti sukobi između sirijske vojske i opozicije.

Nakon sastanka turskog premijera Ahmeta Davutogla s predstavnicima ministarstva vanjskih poslova, slijede konzultacije s NATO-om.  Naime, kako javlja CNN, ovo je prvi puta da je zemlja članica NATO-a oborila ruski zrakoplov, zbog čega se ne isključuje mogućnost eskalacije situacije u međunarodni incident.

Službena Moskva ocijenila je obaranje ruskog vojnog aviona ozbiljnim incidentom. Danas poslijepodne javnosti će se obratiti ruski predsjednik Vladimir Putin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari