NEKI DRUGI SVIJET

Ravnatelj škole dobio otkaz jer je natočio veliku kavu, a platio manju. Ostao i bez mirovine

Foto. Unsplash

Ravnatelj je priznao da je reagirao impulzivno i naglasio da mu je ‘istinski žao zbog njegova nedoličnoga ponašanja’

A iz vijesti “naravno da se nije dogodilo u Hrvatskoj” izdvajamo…

Unatoč tome što je platio kavu standardne veličine, jedan 59-godišnji ravnatelj niže srednje škole u Japanu poslužio se velikom šalicom u samoposlužnom aparatu u trgovini i to ga je stajalo otkaza i mirovine!

O njegovu neoprostivom grijehu neki dan je izvijestio dnevnik Asahi Shimbun, čiji je novinar naglasio da je “smutljivac” u zločinu uhvaćen u Takasagu, gradu udaljenom oko sedam sati vožnje od Tokija, nakon što ga je neki djelatnik vidio kako namjerno pritišće dugme za veću dozu.

Osim što je otpušten s posla, ravnatelju je oduzeta učiteljska licenca, a uskraćena mu je i mirovina za koju se vjeruje da je trebala iznositi oko 20 milijuna jena, odnosno 122 tisuće eura.

Tijekom razgovora s dužnosnicima prefekturnog odbora, ravnatelj je rekao da je reagirao impulzivno i dodao da mu je “istinski žao zbog njegova nedoličnoga ponašanja”, navedeno je u izvješću.

Kava standardne veličine u toj trgovini inače košta 110 jena (0,67 eura), a veća varijanta 180 jena (1,10 eura).

Ravnatelj je pritom priznao da mu to nije bilo prvi puta, da je na mjericama kave u istom lokalu triput varao i ranije.

Kritičari su doveli u pitanje odluku odbora o njegovoj kazni, koja je objavljena 30. siječnja, nazivajući je “smrtnom kaznom” za prekršaj koji je prouzročio tek manju novčanu štetu.

Na pitanje je li suspenzija možda bila primjerenija kazna, dužnosnik uprave izjavio je za The Asahi Shimbun da se uprava odlučila za “strogu primjenu pravila” s obzirom na funkciju koju je obnašao, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari