(RAZGOVOR) GENERALOV PRIJATELJ ŽELJKO DILBER: ‘Uskoro ću otkriti tko je locirao i uhitio Gotovinu’

‘Čekam samo da javnosti budu dostupni neki dokumenti iz Haaga iz kojih će se moći vidjeti kako su neki lažno svjedočili u slučaju Gotovina.’

Dugogodišnji prijatelj i kum generala Ante Gotovine, Željko Dilber u razgovoru za Vijesti.hr progovorio je o nekim do sada javnosti nepoznatim detaljima generalovog bijega.

– General Gotovina se prva dva mjeseca skrivao u ribarskim kućicama i na brodovima po Kornatima, na Dugom otoku i Ugljanu. Skoro pa svaki dan sam se susretao s njim kako bi mu odnio hranu i čistu odjeću. Nakon tog perioda od dva mjeseca, general se sklonio u inozemstvu. Zanimljivo je da sam ja generala u četiri godine koliko je bio u inozemstvu također redovito posjećivao, kaže nam Dilber.

Na naše pitanje kako komentira činjenicu da, iako je prema vlastitim riječima bio praćen, nikada u te četiri godine nije otkriven pravi razlog njegovih (pre)čestih putovanja.

– S ove vremenske distance mogu reći da sam bio mudar. I da sam imao puno sreće, ističe.

Ili su vam možda hrvatske službe koji put progledale kroz prste, upitali smo ga.

– Ha, ha, nisu sigurno. Sigurno mi u tom periodu hrvatske službe ništa nisu progledavale kroz prste, poručuje Dilber.

Dilber i u razgovoru za Vijesti.hr poručuje kako jednog dana namjerava iznijeti istinu o tome tko je locirao i uhitio generala Gotovinu.

– Da, učinit ću to! Čekam samo da javnosti budu dostupni neki dokumenti iz Haaga iz kojih će se moći vidjeti kako su neki lažno svjedočili u slučaju Gotovina. Radi se o javnosti poznatim osobama, onima koje znamo iz javnog i političkog života Hrvatske, kaže Dilber.

O filmu kojeg o životu generala Ante Gotovina snima poznati hrvatski redatelj Antun Vrdoljak kaže ne zna puno.

– Znam da se film, jednim dijelom bazira na knjizi Nenada Ivankovića ‘Ratnik’ i na informacijama koje su stizale sa suđenja u Haagu. Poznavajući Vrdoljaka i njegov dosadašnji rad, duboko vjerujem da će film biti dobar i, što je puno važnije, baziran na – istini. Inače, Ante na bilo koji način ne sudjeluje u stvaranju filma, kazao nam je na kraju Željko Dilber.

Ivan Klarić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari