(RAZGOVOR) GENERALOV PRIJATELJ ŽELJKO DILBER: ‘Uskoro ću otkriti tko je locirao i uhitio Gotovinu’

‘Čekam samo da javnosti budu dostupni neki dokumenti iz Haaga iz kojih će se moći vidjeti kako su neki lažno svjedočili u slučaju Gotovina.’

Dugogodišnji prijatelj i kum generala Ante Gotovine, Željko Dilber u razgovoru za Vijesti.hr progovorio je o nekim do sada javnosti nepoznatim detaljima generalovog bijega.

– General Gotovina se prva dva mjeseca skrivao u ribarskim kućicama i na brodovima po Kornatima, na Dugom otoku i Ugljanu. Skoro pa svaki dan sam se susretao s njim kako bi mu odnio hranu i čistu odjeću. Nakon tog perioda od dva mjeseca, general se sklonio u inozemstvu. Zanimljivo je da sam ja generala u četiri godine koliko je bio u inozemstvu također redovito posjećivao, kaže nam Dilber.

Na naše pitanje kako komentira činjenicu da, iako je prema vlastitim riječima bio praćen, nikada u te četiri godine nije otkriven pravi razlog njegovih (pre)čestih putovanja.

– S ove vremenske distance mogu reći da sam bio mudar. I da sam imao puno sreće, ističe.

Ili su vam možda hrvatske službe koji put progledale kroz prste, upitali smo ga.

– Ha, ha, nisu sigurno. Sigurno mi u tom periodu hrvatske službe ništa nisu progledavale kroz prste, poručuje Dilber.

Dilber i u razgovoru za Vijesti.hr poručuje kako jednog dana namjerava iznijeti istinu o tome tko je locirao i uhitio generala Gotovinu.

– Da, učinit ću to! Čekam samo da javnosti budu dostupni neki dokumenti iz Haaga iz kojih će se moći vidjeti kako su neki lažno svjedočili u slučaju Gotovina. Radi se o javnosti poznatim osobama, onima koje znamo iz javnog i političkog života Hrvatske, kaže Dilber.

O filmu kojeg o životu generala Ante Gotovina snima poznati hrvatski redatelj Antun Vrdoljak kaže ne zna puno.

– Znam da se film, jednim dijelom bazira na knjizi Nenada Ivankovića ‘Ratnik’ i na informacijama koje su stizale sa suđenja u Haagu. Poznavajući Vrdoljaka i njegov dosadašnji rad, duboko vjerujem da će film biti dobar i, što je puno važnije, baziran na – istini. Inače, Ante na bilo koji način ne sudjeluje u stvaranju filma, kazao nam je na kraju Željko Dilber.

Ivan Klarić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views