REAGIRANJE Nada Turina Đurić: Ostavite crikvenički „Jadran“ na miru!

Nada Turina Đurić, gradonačelnica Grada Kraljevice, aktualna saborska zastupnica i kandidatkinja na listi Narodne koalicije na prijevremenim parlamentarnim izborima (HNS), uputila je danas medijima priopćenje sljedećeg sadržaja:

„Smatramo Petrokemiju izuzetno važnom industrijom zbog njene izvozne orijentacije i zbog njene važnosti za hrvatsku poljoprivredu. Neuspjeh je aktualne Vlade i ministra gospodarstva Panenića što u proteklom periodu nije pronađen strateški partner za Petrokemiju. Spas za Petrokemiju je pronalazak strateškog partnera, prodaja državnog udjela i osiguravanje povoljne cijene energenata za daljnji rad. No ništa po tom pitanju nije učinjeno.

Sada se, pred izbore, želi ugasiti požar na najgori mogući način, a to je da se stratešku tvrtku jedne regije spašava žrtvovanjem strateškog poduzeća druge regije, u ovom slučaju Jadrana Crikvenica, po sistemu – što dalje od moje izborne jedinice!

Naravno, Panenićev kolega Butković, u čijem susjednom dvorištu djeluje poduzeće Jadran, je pohitao javno se suprotstaviti takvom prijedlogu IAKO sjedi u istoj Vladi s Panenićem i suodlučuje o takvim prijedlozima (kao što je sudjelovao u NE činjenju Vlade u problemu Petrokemije).

Naš je stav:
1. ostavite Jadran na miru jer je to poduzeće koje se konačno osovilo na noge u vrijeme Kukuriku vlade,
2. koliko je Petrokemija važna za našu poljoprivredu, toliko je Jadran važan za turizam naše regije, i zato ča bi rekli naši Gromičani „dečki, ne igrajte se“!!! Nađite ispravno i pravedno rješenje ili jednostavno nemojte ništa raditi – i tako ste Vlada u ostavci, bit će manje štete!“, ističe u svom priopćenju Nada Turina-Đurić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari