TOPLINSKI VAL

Rekordi na Jadranu: Temperatura mora doseže i do 30 stupnjeva

Photo: Srecko Niketic/PIXSELLr

Hrvatska je pod utjecajem toplinskog vala čiji vrhunac bi trebao biti danas i sutra. Visoke temperature će se nastaviti idućih dana, a zbog vrućine koja traje već danima se značajno podigla i temperatura mora.

DHMZ mjeri temperaturu mora na 18 lokacija, a temperatura se mjeri na mjestima gdje je dubina vode barem 1.8 metara. Termometar se nalazi oko 30 cm ispod površine.

U 11 sati su objavljene temperature na osam lokacija. Najtoplije je more u Malom jezeru na Mljetu, 29.5 stupnjeva. U Velikom jezeru je izmjereno 28.8 stupnjeva, dok je u otvorenom moru kod Mljeta temperatura nešto niža, 27.7 stupnjeva.

U Malinskoj 28, u Dubrovniku 27.2

U Malinskoj na Krku je izmjereno 28 stupnjeva, u Crikvenici 27.9. More u Dubrovniku je na u 11 sati bilo na 27.2 stupnja, kod Malog Lošinja 26.8.

Temperatura mora u Zadru je bila 25.9 stupnjeva.

Zadnja objavljena temperatura mora u Splitu, ona u 8 sati, bila je 27 stupnjeva. U Šibeniku je u isto vrijeme izmjereno 25 stupnjeva, na Hvaru 25.8 stupnjeva.

Sutra nastavak visokih temperatura

Sutra će biti pretežno sunčano i većinom vrlo vruće. U drugom dijelu dana uz umjeren i jak razvoj oblaka mogući su pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Istri te na sjeveru gdje mogu biti izraženiji.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na sjeveru i sjeveroistočni, a na Jadranu mjestimice južni i jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na Jadranu između 23 i 27°C.

Najviša dnevna uglavnom između 33 i 38°C, piše Index.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari