SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

RESTART OBJAVIO IZBORNE LISTE: Obersnel s 13. mjesta po preferencijalne glasove. Nezadovoljni SDP-ovci odbijaju biti na listama!

Foto: Pixsell

Glavni odbor SDP-a odlučuje o listama za parlamentarne izbore i nositeljima lista Restart koalicije po izbornim jedinicama s kojima će u borbu za što više saborskih mandata. 

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, rekao je da je uvjeren u pobjedu Restarta te da ih nitko na tom putu neće zaustaviti.

U I. izbornoj jedinici nositelj liste je Davor BernardićRajko Ostojić bit će nositelj u II. izbornoj jedinici. U trećoj to je Željko Kolar.

FOTO: RTL

Predvodnica IV. izborne jedinice je Sabina Glasovac, dok je u V. to Fred Matić. Nositelj VI. izborne jedinice je Davorko Vidović, a VII. Zlatko Komadina.

U VIII. izbornoj jedinici nositelj je Erik Fabijanić. U IX. Franko Vidović. Nositelj X. izborne jedinice je Arsen Bauk.

“SDP ne dovodi u pitanje pravo na dvojno državljanstvo, niti pravo glasa koje neotuđivo iz njega proizlazi, nego dovodi u pitanje posebnu, Xi. izbornu jedinicu te se stoga niti nema namjeru kandidirati u njoj”, poručili su o XI. izbornoj jedinici.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, unatoč dosadašnjoj praksi, bit će tek na šestom mjestu u 1. izbornoj jedinici, a iza njega sedma Mirela Holy. Na 14. mjestu bit će Ivo Josipović.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel bit će na 13. mjestu u 8. izbornoj jedinici.

Iz Gradske organizacije SDP Rijeke na listi kandidata nalaze se tri osobe – nositelj liste Erik Fabijanić te Željko Jovanović i Vojko Obersnel.

Lista u cjelini glasi ovako:

1.Erik Fabijanić
2.IDS
3.HSU
4.IDS
5.Mirela Ahmetović
6.IDS
7.Sanja Radolović
8.PGS
9.Eni Šebalj
10.Željko Jovanović
11.Dalibor Macan
12.IDS
13.Vojko Obersnel
14.Peđa Grbin

Bernardićevi oponenti poput Peđe GrbinaSiniše Hajdaša Dončića i Mihaela Zmajlovića će preferencijalnim glasovima s 14. mjesta pokušati izboriti još jedan saborski mandat. Na zadnjom mjestu je i čelnik vukovarskog SDP-a Željko Sabo u 5. izbornoj jedinici.

Predvodnik tzv. neretvanske skupine, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, završio je na devetom mjestu u 10. izbornoj jedinici, što se smatra mjestom s kojeg se ne ulazi u Sabor, ali je na sjednici odustao od izlaska na izbore.

Na sedmom mjestu u 9. izbornoj jedinici zahvalio je i Ranko Ostojić, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku u ovom mandatu, koji u idućem sazivu više neće biti zastupnik.

I.Š./A. De Vrgna

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views