NAGAZIO NA MINU

Rimac privukao pažnju statusom o pandemiji: ”Fasciniran sam dubinom analiza i usporedbama koje vrše kroz par grafova”

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Mate Rimac, većinski vlasnik i osnivač Rimac Automobila, na Facebooku je objavio post o pandemiji covida-19.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Kad je COVID kriza u Europi krenula je sajam automobila u Genevi bio jedna od prvih „žrtava“. Tada sam, zbog ljutnje otkazivanja sajma dan prije otvaranja, „nagazio na minu“ i odlučio da se neću petljati u tu temu više. Ako malo pratite moje objave ste možda primijetili da je COVID-free zona. Danas ću napraviti iznimku i napisati par riječi o ovoj temi, prenosi Net.hr

“Vjerujem u brojke i podatke”

Mi Hrvati smo navikli da smo pri dnu ljestvica konkurentnosti, inventivnosti, produktivnosti… Ne čudi nas kad smo loši. Dobre vijesti su rjeđe i ne primjećuju se toliko kao loše. Ne znam da li smo svjesni da posljednjih 6+ mjeseci živimo u jednoj od “zapadnih” zemalja u kojoj se „najnormalnije“ živi i uživamo u relativno niskom broju slučajeva. Mi u RA i dalje putujemo, svaki dan imamo desetke stranih gostiju i iz prve ruke vidimo koliko su oduševljeni kada dođu kod nas i našim, relativno normalnim, načinom života. Meni je ključan izvor informacija Nenad Bakić.

Količina analiza i izvora podataka koje koristi su na sasvim drugom nivou u odnosu na sve ostalo što sam vidio. Ne znam za druge, ali ja sam fasciniran dubinom analiza i usporedbama koje Nenad vrši da kroz par grafova da više informacija od kilometarskih članaka raznih stručnjaka. Ne znam na temelju čega Vlada formira svoju politiku mjera ali nadam se da tu i tamo vide koju Nenadovu analizu i donose ispravne odluke na temelju njih.

Nama jako puno znači da možemo koliko-toliko normalno poslovati, raditi u uredima, dolaziti na posao i putovati bez karantena. Žao mi je onih koji zbog situacije ne mogu poslovati, ali vjerujem da je kod nas stanje još dobro u odnosu na druge. Problem je naravno ovisnost od turizma, ali nadam se da će se stvari vratiti na bolje dok ugostitelji još preživljavaju od „posljednjih zaliha“. Do tad – ja osobno vjerujem u brojke i podatke. Hvala ti Nenade što činiš toliku uslugu svima nama”, zaključio je Rimac.

Kad je COVID kriza u Europi krenula je sajam automobila u Genevi bio jedna od prvih „žrtava“. Tada sam, zbog ljutnje…

Objavljuje Mate RimacUtorak, 16. ožujka 2021.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari