RIMETEO: U RIJECI PALO 81 MM KIŠE Danas sunčano, za vikend osjetan pad temperature!

Nakon što je utorak bio od svog početka do kraja kišni dan, posebno na riječkom području, situacija u kišomjerima možemo reći da je bila sasvim očekivana, ali i najavljena (iako u nekim trenucima nije bila vidljiva na radaru). Ipak je to Genovska ciklona.

Na službenim postajama prednjači Rijeka sa 81 mm kiše. Kiša je padala različitim intenzitetom cijeli dan u Rijeci, a nastavila se i u noći na srijedu kada je s frontom još dodatno ojačala, a zabilježena je i grmljavina.
Osim na Kozali, obilnu kišu izmjerilo je i Kukuljanovo (76 mm) te Bakar (71 mm).

Gorski kotar tijekom srijede bio je drugi oborinski “razred” jer je zabilježeno manje kiše nego na riječkom području. Najviše je palo u Crnom Lugu (53 mm), što znači da je zapad područja dobio najviše oborina. Sjever i središnji predjeli dobili su nešto manje oborine, ali radi se o skoro pa jednakim količinama. U Pargu su pala 33 mm, a u Delnicama 30 mm.

Treći dio PGŽ s najmanje oborina bili su južni kvarnerski otoci, koji su od svih područja županije, od ove ciklone dobili osjetno manje kiše, ali i tamo se radi o približno jednakoj količini. U Rabu je izmjereno 15 mm, a u Malom Lošinju 14 mm.

Petak će na Kvarneru biti sunčaniji, dok će se u Gorskom kotaru zadržati promjenjivo vrijeme, uz mogućnost slabe kiše.

Subota na Kvarneru oblačna, kiša navečer, dok će u Gorskom kotaru biti pretežno oblačno s povremenom kišom, koja će ojačati navečer. Bura na Kvarneru, a sjeveroistočnjak u gorju mogu imati i olujne udare.

U nedjelju s približavanjem hladne fronte sa sjevera temperature će pasti u drugom dijelu dana pa će samo najviši predjeli Gorskog kotara dobiti i prvi snijeg, na ostalom području županije kiša i pljuskovi s grmljavinom uz pad temperature zraka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views