RIMETEO: U RIJECI PALO 81 MM KIŠE Danas sunčano, za vikend osjetan pad temperature!

Idi na originalni članak

Nakon što je utorak bio od svog početka do kraja kišni dan, posebno na riječkom području, situacija u kišomjerima možemo reći da je bila sasvim očekivana, ali i najavljena (iako u nekim trenucima nije bila vidljiva na radaru). Ipak je to Genovska ciklona.

Oglas

Na službenim postajama prednjači Rijeka sa 81 mm kiše. Kiša je padala različitim intenzitetom cijeli dan u Rijeci, a nastavila se i u noći na srijedu kada je s frontom još dodatno ojačala, a zabilježena je i grmljavina.
Osim na Kozali, obilnu kišu izmjerilo je i Kukuljanovo (76 mm) te Bakar (71 mm).

Gorski kotar tijekom srijede bio je drugi oborinski “razred” jer je zabilježeno manje kiše nego na riječkom području. Najviše je palo u Crnom Lugu (53 mm), što znači da je zapad područja dobio najviše oborina. Sjever i središnji predjeli dobili su nešto manje oborine, ali radi se o skoro pa jednakim količinama. U Pargu su pala 33 mm, a u Delnicama 30 mm.

Treći dio PGŽ s najmanje oborina bili su južni kvarnerski otoci, koji su od svih područja županije, od ove ciklone dobili osjetno manje kiše, ali i tamo se radi o približno jednakoj količini. U Rabu je izmjereno 15 mm, a u Malom Lošinju 14 mm.

Petak će na Kvarneru biti sunčaniji, dok će se u Gorskom kotaru zadržati promjenjivo vrijeme, uz mogućnost slabe kiše.

Subota na Kvarneru oblačna, kiša navečer, dok će u Gorskom kotaru biti pretežno oblačno s povremenom kišom, koja će ojačati navečer. Bura na Kvarneru, a sjeveroistočnjak u gorju mogu imati i olujne udare.

U nedjelju s približavanjem hladne fronte sa sjevera temperature će pasti u drugom dijelu dana pa će samo najviši predjeli Gorskog kotara dobiti i prvi snijeg, na ostalom području županije kiša i pljuskovi s grmljavinom uz pad temperature zraka.

Exit mobile version