U ZAGREBU

Roditelji izvukli iz razreda djecu koja su prisilno sjedila na vjeronauku!

Zabrinuti roditelji su kao moguće rješenje predložili da se vjeronauk organizira online

Roditelji učenika 6.razreda zagrebačke Osnovne škole Ivana Meštrovića koji ne pohađaju vjeronauk, jutros su u dogovoru izvukli svoju djecu iz škole tijekom trajanja blok-sata vjeronauka.

“Sada smo to napravili iz bunta, kao gestu. No nije poanta da mi trošimo svoje radno vrijeme i vodimo djecu van škole, nego da škola zbrine učenike koji ne slušaju vjeronauk”, kazala je Kristina Ercegović, majka jednog od šestaša koji ne pohađa vjeronauk za Telegram.

U razredu njezina sina čak četvrtina učenika od njih 28 ne ide na vjeronauk te je ove godine pitanje vjeronauka usred rasporeda riješeno tako da im je razrednik rekao da za vrijeme vjeronauka moraju ostati u razredu u zadnjem redu sa slušalicama na ušima.

Ercegović kaže da su su prijašnjih godina djeca bila zbrinuta ako je vjeronauk bio usred rasporeda. “Otpratili bi ih u knjižnicu, tamo su mogli pisati zadaću, prošetati i nije bilo nikakvog problema. Oni moraju zbrinuti djecu, a sada to neće zbog korone, koja im je izgovor za kršenje prava”, rekla je.

Njoj i drugim roditeljima nije u redu da djecu zadržavaju u razredu za vrijeme vjeronauka i kažu im da stave slušalice.

Razrednik im je rekao da shvaća njihov problem, no da on ne može ništa i da se trebaju javiti ravnatelju. Zabrinuti roditelji su kao moguće rješenje predložili da se vjeronauk organizira online.

“Mi smo sekularna država, imamo pravo na izbor, uostalom, to je izborni predmet koji jedini, eto, baš mora biti usred rasporeda”, navela je Ercegović.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari