ROTARY KLUB RIJEKA U AKCIJI POŠUMLJAVANJA Posadili 2000 sadnica autohtone jele i smreke

Rotary kluba Rijeka pokrenuo je akciju pošumljavanja Gorskog kotara s namjerom obnove šumske mase i skretanja pozornosti na važnost očuvanja tog iznimno vrijednog i osjetljivog ekosustava

Članovi kluba i brojni prijatelji u subotu 8.listopada 2017. sudjelovali u akciji pošumljavanja.

Jedno od važnih područja djelovanja Rotarya je očuvanje okoliša. Podupirući takvo usmjerenje, Rotary kluba Rijeka pokrenuo je akciju pošumljavanja Gorskog kotara s namjerom obnove šumske mase i skretanja pozornosti na važnost očuvanja tog iznimno vrijednog i osjetljivog ekosustava.

Šume su regulator vodnog sustava i „pluća svijeta”, odgovorne za proizvodnju kisika koji udišemo. Primjerice, samo šume u Hrvatskoj skladište čak 256 milijuna tona ugljika, što je 3% globalne ljudske emisije ugljika. Sadnjom novih sadnica na područjima čiji su šumski ekosustavi narušeni, doprinosi se smanjenju emisije stakleničkih plinova koji su glavni uzrok globalnog zagrijavanja.

Akcija pošumljavanja na lokaciji Sunger – Bukovac Sungerski organizirana je u suradnji s Hrvatskim šumama putem Podružnice u Delnicama, koje su osigurale 2000 sadnica autohtone jele i smreke iz Rasadnika Kuželj.

Uz članove Rotary kluba Rijeka, u akciji pošumljavanja sudjelovali su i prijatelji iz Rotary kluba Sv.Vid, Rotary kluba Kočevje, članovi Rotaract kluba Rijeka, članice Inner Wheel-a, predstavnici HGK-Županijske komore Rijeka te prijatelji i simpatizeri riječkog kluba koji su svojim osobnim angažmanom željeli poduprijeti ovu akciju.

Kao i svako rotarijansko druženje i ovaj je susret završio u duhu prijateljstva i dobre zabave.

Akcija Rotary kluba Rijeka potaknula je ideju organizacije nacionalne akcije pošumljavanja na razini Rotary Distrikta 1913 Hrvatska povodom Svjetskog dana zaštite šuma koji s obilježava 21.ožujka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views