NIJE BAŠ MALO

Ručak u Petrinji skuplji nego u Saboru i menzama: Volonteri kuhali besplatno, Pleter svoje obroke naplaćuje

Idi na originalni članak
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Tvrtka Pleter će distribuirati i kuhati obroke za stanovnike potresom pogođenih područja po cijeni od 20 do 30 kuna, a cijena ručka u njihovu saborskom restoranu nešto je niža i ovisi o tome žele li zastupnici sami uzimati jelo ili žele da im ga donese konobar

Oglas

Na potresom razorenoj Baniji od ponedjeljka je državna tvrtka Pleter preuzela pripremu toplih obroka od ugostitelja i kuhara koji su to radili volonterski. Direktor tvrtke, bivši zapovjednik Tigrova, general Marijan Mareković pojasnio je jučer kako je organizirana priprema i raspodjela hrane.

Nakon što je Mareković objavio cijenu prehrane na Baniji, društvene su se mreže užarile od komentara zgroženih građana. Naime, između 20 i 30 kuna koštaju gableci u restoranima, koji moraju paziti na zaradu, plaćati PDV, režije i plaće svojim zaposlenicima.

“Firma Pleter počinje kuhati ručak na područjima pogođenim potresom i za to će biti plaćena, hrana koju kuhaju dolazi iz robnih rezervi koje su već plaćene i iz donacija a istovremeno ugostitelji koji ne smiju zarađivati smiju kuhati besplatno”, napisao je na Facebooku jedan član Udruge Glas poduzetnika.

Jeftinije u saborskom restoranu

Zanimljivo je ovo usporediti sa jednim slučajem iz prošle godine, kada je jedan građanin ušao u saborsku kantinu i fotografirao račun na kojem je glavno jelo, kotlet u umaku s kroketima i prilogom, koštalo 15 kuna.

O prehrani saborskih zastupnika, članova Vlade i drugih dužnosnika također se brine Pleter. Tako je u Saboru formirana kantina, u kojoj zastupnici sami uzimaju ručak, a pored nje je i restoran u kojemu isti menu poslužuju konobari, pa je cijena istog obroka nešto veća – 23 kune.

Inače, ovako izgleda jedan od obroka koji je u Petrinji pripremila tvrtka Pleter.

 

 

Exit mobile version