MIKHAIL FRIDMAN

Ruski oligarh ‘slomljen’ nakon sankcija: ‘Ne znam kako ću preživjeti s 3000 eura mjesečno’

Izvor: Facebook

Fridman je u intervjuu naveo da mu se bogatstvo preko noći prepolovilo

Ruska invazija na Ukrajinu, započeta krajem veljače, naišla je na osudu diljem svijeta. Zapad je zbog tog čina Rusiji nametnuo brojne sankcije, a one nisu zaobišle ni ruske oligarhe kojima se, u većini slučajeva, zamrzava imovina.

Porijeklom Ukrajinac, ali ruskih oligarh, Mikhail Fridman u intervjuu za Bloomberg se požalio da ne zna kako će živjeti nakon nametnutih sankcija zapadnih zemalja Rusiji koje su “prepolovile” njegova primanja. Njegova neto vrijednost iznosila je 7,5 milijardi funti, što u eurima iznosi više od 8,9 milijardi, odnosno 67,5 milijardi kuna.

Fridman je kazao kako ne zna kako će “preživjeti s 3000 eura mjesečno”.

‘Ne znam kako ću živjeti’

Fridmanovu su izjavu prenijeli gotovo svi svjetski mediji, te je ubrzo postala predmet ismijavanja na društvenim mrežama. U intervjuu je naveo da mu se bogatstvo preko noći prepolovilo te “zaista ne zna kako će živjeti dalje”, a sankcije je nazvao neosnovanima i nepravednim te smatra kako one neće pridonijeti tome da se rat u Ukrajini zaustavi.

 “Ne znam kako ću živjeti. Ne znam, zaista ne znam”, poručio je. Ipak, referirajući se na stanje u Ukrajini kazao je da su njegovi problemi “zapravo ništa u usporedbi s njihovim problemima”.

Fridman je suosnivač londonske investicijske tvrtke LetterOne te je bivši član uprave ruske banke Alfa-Bank, a u intervjuu je spomenuo kako je nedavno zamrznuta i njegova posljednja ispravna britanska bankovna kartica, prenosi Net.hr.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari