NEJASAN UZROK POTONUĆA

Rusko ministarstvo objavilo: Glavni ratni brod Crnomorske flote Moskva je potonuo

Facebook

‘Moskva’ je otpočetka uključena u ukrajinski rat

Glavni ratni brod ruske Crnomorske flote Moskva je potonuoi nalazi se na dnu Crnog mora, javilo je rusko ministarstvo, a prenosi The Guardian

Još uvijek je nejasno je li ga pogodilo ukrajinsko oružje. Vjeruje se da je brod pretrpio značajnu štetu i mislilo se da je krenuo prema Sevastopolju, na Krimu, prije nego što je potonuo. 

Glavni brod ruske crnomorske flote ponos je sovjetske mornarice od porinuća 1983. godine. Moskva 1164 – koja se nekad zvala Slava, dok nakon raspada SSSR-a nije preimenovana – poznata je i kao ubojica nosača aviona. 

Plovilo je 2015. godine bilo stacionirano i uz obalu Sirije kao sredstvo odvraćanja aviona koji su intervenirali u sukobu. Posada broji 510 ljudi. A na palubi je i višenamjenski helikopter. 

“Moskva” je otpočetka uključena u ukrajinski rat. Upravo je taj brod vodio napad na Zmijski otok. A na zahtjev za predajom, Ukrajinci s otoka odgovorili su psovkom. Osim u Crnom moru, Moskva je krstarila uglavnom po Sredozemlju, prenose RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views