U VISOKOM DOMU

Saborski zastupnici se vraćaju s godišnjeg: Jedan zastupnik ima koronu, kako će se to odraziti na rad Sabora?

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Dan prije izvanredne saborske sjednice, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sazvao je za utorak sjednicu Predsjedništva na kojoj će se razgovarati o načinu na koji će zastupnici raditi pod aktualnim epidemiološkim prilikama.

Za očekivati je da će se činjenica, da je jedan zastupnik, Hrvoje Zekanović (Suverenisti), pozitivan na koronavirus,  odraziti na način rada Sabora koji je od početka pandemije provodio stroge mjere zaštite od zaraze, ali nikada nije prekinuo svoj rad.

Sabor je, naime, smanjio broj zastupnika koji istodobno mogu biti u Sabornici, preporučio im nošenje maski i dezinfekciju ruku. Mjera zaštite moraju se pridržavati i saborski zaposlenici i predstavnici medija.

Nakon sastanka s članovima Predsjedništva, Jandroković će se sastati i sa predsjednicima klubova zastupnika s kojima će, također, razgovarati o načinu rada Sabora u predstojećem razdoblju, a uoči izvanredne sjednice koja počinje u srijedu.

Sazivanje izvanredne sjednice, koja će potrajati do 11. rujna, zatražila je Vlada obrazlažući to potrebom da Sabor razmotri konačan tekst zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

U snažnom potresu, koji je u ožujku pogodio Zagreb i njegovu okolicu, poginula je jedna osoba, oštećeno je 25.000 objekata, šteta se procjenjuje na 86 milijardi kuna, a po svim procjenama obnova će trajati godinama.

O spomenutom zakonu u utorak će raspravljati matični Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo.

U skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi, predstavnici medija neće sjednicu moći pratiti u dvorani Josip Jelačić, nego putem prijenosa uživo na YouTube kanalu Internet TV-a Hrvatskoga sabora.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari