ANKETA

Sada je i službeno potvrđeno! Izbori su sigurno na ljeto, a evo i kada

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

I službeno je potvrđeno – Hrvatski sabor će biti raspušten već u ponedjeljak, što je prvi korak prema raspisivanju parlamentarnih izbora

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da će se Hrvatski sabor raspustiti u ponedjeljak, 18. svibnja te je obavijestio predsjednika Republike Zorana Milanovića koji ima mogućnost raspisivanja izbora za 21. ili 28 lipnja te 5. ili 12 srpnja.

“Nakon sjednice Vlade i sjednice parlamentarne većine mogu priopćiti hrvatskoj javnosti kako su sve sastavnice parlamentarne većine odlučile da predložimo Hrvatskom saboru raspuštanje u ponedjeljak, 18. svibnja”, rekao je novinarima premijer Plenković nakon koalicijskog sastanka.

Recite nam u anonimnoj anketi za koca biste se odlučili da su izbori danas…

Dodao je kako je razlog odluke taj što je njegova Vlada u protekle tri godine ostvarila sve ključne ambicije koje su si postavili.

“Smatramo da smo sada, nakon što smo pokazali proteklih mjeseci kako se nositi u krizi pandemije korornavirusa, u našem djelovanju za očuvanje radnih mjesta i gospodarstva mjerama koje smo poduzeli, u ovom trenutku s obzirom na sve ekonomske izazove koji su pred Hrvatskom u budućnosti, novi mandat budućeg Sabora i Vlade treba biti usmjeren na gospodarski oporavak zemlje, a osobito kao glavna stranka u koaliciji nakon unutarstranačkih izbora ići po novo povjerenje hrvatskih birača”, naglasio je Plenković.

Trenutak za izbore primjeren

Istaknuo je kako je to njihov cilj, te kako je trenutak za izbore primjeren.

“Epidemiološka slika u Hrvatskoj je takva da imamo praktički jednoznamenkaste brojeve zaraženih te ćemo uz vrlo odgovorno ponašanje svih sugrađana biti u prigodi organizirati izbore u ustavnom roku, koji će onda ostaviti predsjedniku Republike mogućnost da to bude ili 21. lipnja, 28. lipnja, 5. srpnja ili 12. srpnja”, poručio je. Premijer je dodao kako je o svemu obavijestio predsjednika Milanovića te da je sada na njemu da donosi odluke koje su mu dodijeljene sukladno zakonu.

Net.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari