'KOKAINSKA ZABAVA'

Sakoman o razvoju šokantne priče: ‘Javio mi se dužnosnik čiji je sin bio na ‘kokainskom’ tulumu. Postavio mi je jedno pitanje…’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sakoman navodi kako poruku dužnosnika nije shvatio kao pritisak jer je, kako kaže, ispao fer i pošten, a psihijatar ga smatra čestitim čovjekom

Psihijatar Slavko Sakoman jučer je šokirao javnost kada je prilikom gostovanja u Novom danu N1 televizije ispričao da ima saznanja o policajcima koji su izašli na intervenciju na kojoj su “počastili” prisutne kokainom, a svemu je, navodno, svjedočio sin jednog visokog dužnosnika, koji, opet navodno, nije konzumirao drogu.

Reakcija policijskog sindikata je bila burna, a Sakoman je zbog svega pozvan na razgovor u DORH. Za N1 je danas komentirao rasplet navedene situacije.

“Ja sam bio veoma korektan, komunicirao sam želeći pomoći u cijeloj toj situaciji. Pokušavajući zaštititi tog dužnosnika i njegovu obitelj, prenio sam informaciju koju znam i komunicirali smo i telefonom, ali on nije očekivao da ću istupiti u medijima”, rekao je Slavko Sakoman te dodao: “Informaciju sam dobio iz kanala koji je prijetio da će nastati puno veća šteta po dužnosnika. Postoje zli ljudi koji čekaju da se nekom osvete i smatrao sam da će nastati puno manja šteta ako ja istupim u javnost s tom informacijom”.

Psihijatar navodi kako dužnosnik nije očekivao da će istupiti, ali kontekst zbivanja oko tog pitanja je bio takve naravi da je procijenio da je bolje da sam iznese priču.

Politička šteta

“Dužnosnik mi se javio nakon mog istupa u javnosti. Postavio mi je pitanje zašto sam istupio, a ja sam mu rekao da je bitan dignitet njega i njegove obitelji i manja je šteta ako ja istupim nego neka druga osoba. Kontaktirao sam vrhovnog suca Marina Mrčelu kako bih ga pitao što raditi u toj situaciji, konzultirao sam se na više razina. On je postupio čestito i pošteno, rekao je da ako želim da taj slučaj ostane dominantan u pravnoj proceduri i skriven da to da prijavim USKOK-u, a ako kažem medijima da ću učiniti političku štetu. Čini mi se da je sudac Mrčela htio zaštiti dužnosnika”.

Sakoman navodi kako poruku dužnosnika nije shvatio kao pritisak jer je, kako kaže, ispao fer i pošten, a psihijatar ga smatra čestitim čovjekom.

“Informirao sam ga kao oca tog mladića i bolje je da je to čuo od mene, jedino što on nije očekivao da ću istupiti u medijima”, zaključio je, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari