OBRAT U SLUČAJU 'KOKAIN'

Sakoman priznao da je policija u pravu: ‘Sin je izmislio priču radi mame’

Idi na originalni članak
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Ipak, iskoristio je priliku i pobrojati kakvo je stanje oko droge u Hrvatskoj pa naveo da he krovno EU tijelo za pitanje droga objavilo da je Zagreb u 2021. po potrošnji amfetamina našao na prvom mjestu liste od 82 grada, da je Zagreb bio i na prvom mjestu po trovanju kanabisom u radne dane, a na šestom mjestu po trovanju drogom ecstasy i na osmom mjestu po drogiranju kokainom

Oglas

Nakon što je psihijatar Slavko Sakoman šokirao javnost pričom, koju je čuo od svog pacijenta, da su policajci na intervenciji tijekom Stare godine uzimali kokain, a policija je nakon toga istragom ustvrdila da to nije istina, večeras se medijima ponovno obratio te naveo da povlači svoju priču.

Njegovu objavu donosimo u cijelosti:

“Hvala na svemu učinjenom za javno dobro. Otac onog mladića me nazvao i rekao nakon razgovora sa sinom da ‘svima’ kažem da je ‘sin izmislio priču radi mame’. Time i moja priča o toj temi prestaje. No moram dodati: Ako Vlada RH smatra da je tom pričom i negiranjem te priče narušen njen ugled, ja Vladi RH poručujem da je njen ugled sigurno bio višestruko teže narušen, kada je krovno EU tijelo za pitanje droga (EMCDDA) u izvješću za 2021. objavilo da se Zagreb te godine po potrošnji amfetamina našao na prvom mjestu liste od 82 grada.

Taj podatak govori da je po trovanju građana drogom i velikom crnom biznisu povezanom s prodajom droga izbio na neslavno prvo mjesto. Ttko je za to odgovoran? Zagreb je bio na prvom mjestu po trovanju kanabisom u radne dane, na šestom mjestu po trovanju drogom ecstasy i na osmom mjestu po drogiranju kokainom.

Pri vrhu smo EU zemalja po korupciji i navlačenju građana (masovnim oglašavanjem) na kockanje. Ovdje se radi o ogromnoj ugrozi zdravlja stotine tisuća građana i gubitku novca a zaradi org kriminala a tom pitanju ni Vlada a biti Sabor nije posvetio niti jednu ozbiljnu raspravu. Time se svakodnevno ruši ugled Vlade RH u očima građana koji financiraju rad te institucije”, prenosi Danas.hr.

Exit mobile version