POTPORA UKRAJINI

SAMIT POTPORE Volodimir Zelenski stiže u Hrvatsku?

Twitter

Tijekom boravka u New Yorku povodom zajedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, premijer Andrej Plenković je u razgovoru za Bloomberg potvrdio održavanje summita kojeg je najavio početkom rujna kad je posjetio Kijev

U Dubrovniku se idućeg tjedna u organizaciji Ureda predsjednika Vlade RH održava samit potpore Ukrajini zemalja jugoistočne Europe na koji, prema pisanju Dubrovačkog vjesnika, dolazi i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. On bi, između ostaloga, trebao posjetiti i simbol obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, tvrtku Imperial na Srđu gdje je i Muzej Domovinskog rata.

Još uvijek nema detalja o događaju najavljenom za 9. listopada, no u Dubrovniku se očekuju čelnici svih zemalja europskog jugoistoka kao i najviši dužnosnici Europske unije.

Solidarnost s Ukrajinom

Tijekom boravka u New Yorku povodom zajedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, premijer Andrej Plenković je u razgovoru za Bloomberg najavio da se u Dubrovniku želi pokazati solidarnost i puna podrška Ukrajini od skupine zemalja koje imaju povijesne veze s ukrajinskim narodom.

“Želimo ih podržati u njihovim naporima za slobodu i teritorijalnu cjelovitost, ali jednako tako želimo vidjeti kako možemo osigurati da ukrajinsko gospodarstvo funkcionira dobro u okolnostima koje su često vrlo teške”, kazao je za Plenković potvrdivši održavanje summita kojeg je najavio početkom rujna kad je posjetio Kijev.

Bio je to njegov treći posjet Ukrajini od početka ruske invazije u veljači 2022., a tada je u razgovoru s predsjednikom Zelenskim potvrđen dogovor da se u Dubrovniku organizira treći sastanak na vrhu Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari