RAZLOG - RAT U UKRAJINI

Video | Sankcije: Tisuće ruskih i bjeloruskih kamiona nisu stigle pobjeći iz EU-a, zapele na granici. Zaplijenit će ih?

Prolazak i zadržavanje teretnih vozila iz Rusije i Bjelorusije moguć je samo za one koji prevoze lijekove, poštu ili naftne prerađevine. Rok je bio do ponoći

Već danima se gomilaju ogromne kolone kamiona na granici Poljske i Bjelorusije. Razlog su sankcije koje je Eurpska unija uvela Rusiji pa ruski i bjeloruski vozači pokušavaju napustiti Europsku uniju, izvještava RTL.hr.

Prolazak i zadržavanje teretnih vozila iz Rusije i Bjelorusije moguć je samo za one koji prevoze lijekove, poštu ili naftne prerađevine. Rok je bio do ponoći, a još nije poznato što će se dogoditi s tisućama onih koji još nisu uspjeli proći europske granice.

Razmišlja se čak i o mogućnosti zaplijene.

Dmitrij je vozač kamiona, inače iz Bjelorusije:

“Ne znam koliko će ovo trajati. Krećemo se, ali vrlo sporo. Vozimo se iz Srbije. Prvo smo čekali da prijeđemo granicu u Bobrovnikiju, ali smo se morali vratiti odatle i ići na granični prijelaz u Kozloviči. Tako to ide. Prevozim teret i ne znam što će se dogoditi.”. Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari