ŠATOR OSTAJE Glogoški: ‘Kad procijenimo da je došao trenutak da ga maknemo, maknut ćemo ga’

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i predstavnici osam ministarstava našli su se kako bi riješili problem i status branitelja

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i predstavnici osam ministarstava u ponedjeljak prijepodne održali su sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga u Ministarstvu branitelja, s ciljem rješavanja problema i statusa hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

U izaslanstvu Vlade između su i ministri obrazovanja Predrag Šustar, rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, poduzetništva Darko Horvat, kao i resorni ministar Tomo Medved te zamjenici i pomoćnici ministara.

Medved je novinarima izjavio kako će ovo biti sastanak predstavnika osam ministarstava u čijem je djelokrugu rada uključena i problematika hrvatskih branitelja, s predstavnicima branitelja.

Prvi potpredsjednik Vlade, Karamarko, je uoči sastanka položio vijenac i zapalio svijeću kod spomenika Nevenke Topalušić, koja je preminula na početku braniteljskog prosvjeda koji od 20. listopada 2014. godine traje još i danas.

“Svi će aktivno djelovati po tim pitanjima u svojim resorima. Objedinjavanje svih prava u jedan zakon, izmjena zakona o mirovinama, inteziviranje traženja nestalih osoba, izrađivanje modela za stambeno zbrinjavanje, poboljšavanje životnih uvjeta branitelja koji nisu u statusu ratnih invalida samo su neka od prioritetnih područja. Temelj za rješavanje je sustavna analiza stanja”, rekao je Medved.

Glogoški se zahvalio Medvedu jer je organizirao sastanak kako bi riješio probleme branitelja.

“Postoji volja za rješavanjem problema, za razliku od one četiri godine. U vrlo kratkom roku napravljeni su veliki pomaci iako su ciljevi još daleko. Dogovorena je jedna suradnja, a to je ono što želimo, da branitelji imaju svoje mjesto u društvu, a Domovinski rat u povijesti Hrvatske. Imat će mogućnost da rade, da daju svoj doprinos”, rekao je Glogoški.

Karamarko je rekao kako je zadovoljan sastankom te se zahvalio braniteljima na strpljenju i “trpljenju da se zadnjih godina obezvrjeđuje Domovinski rat”.

“Govorili smo u jednom, ne previše romantičnom, ali dobrom tonu. Ova Vlada želi rješavati probleme. S obje strane stola bili su isti ljudi jer su i s naše strane branitelji. Došli smo ovdje da saslušamo još jednom probleme i da se dogovorimo kako ćemo ih riješiti”, rekao je prvi potpredsjednik Vlade.

Pitanje koje je zanimalo većinu jest – ostaje li šator u Savskoj?

“Branitelji su donijeli odluku što treba napraviti sve ove dane i donijet će odluku kad će se šator maknuti. Došli smo do trenutka kad su se problemi počinju rješavati, ali šator je još uvijek ovdje. Kad procijenimo da je došao trenutak da ga treba maknuti, maknut ćemo ga. Postoji volja da se problemi riješe i u toj zajedničkoj suradnji donijet ćemo odluku o micanju šatora”, rekao je Glogoški.

“Iskazali smo svoj program u potpori rješavanja prava branitelja, a oni će prosuditi kada su se stekli uvjeti za zaustavljanje prosvjeda. Naglašavam da smo one mjere koje se mogu realizirati odmah već započeli”, nadovezao se Medved.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari