GODINU DANA OD NOĆNE EVAKUACIJE

Šef doma u kojem je umrlo 18 štićenika: ”Zašto bih ja bio odgovoran? Umrlo je par staraca”

Idi na originalni članak
Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Početkom prošlog mjeseca navršilo se točno godinu dana od mučne noćne evakuacije pod policijskim rotirkama u splitskom Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. U tjednima nakon nje u splitskom je domu s koronavirusom umrlo 18 štićenika.

Oglas

Ravnatelj Doma, HDZ-ov Ivan Škaričić godinu dana kasnije dao je intervju Večernjem listu.

Na upit osjeća li se odgovornim za smrt 18 štićenika rekao je: “Zašto bih ja bio odgovoran? Pa je li vidite što se sve u svijetu događa? U Hrvatskoj imamo 7000 mrtvih od pandemije, a vi mene pitate jesam li kriv za smrt nekoliko staraca”, rekao je dodavši: Zovite DORH i policiju. Oni rade te izvide još uvijek. Neću ja pričati o tome, prenose Vijesti.hr

Zašto pokušavate opravdati svoje neupitne propuste sa žrtvama koronavirusa u Hrvatskoj?

Ništa ja ne pokušavam. Pogledajte malo što se u svijetu događa. U koliko je samo staračkih domova ušao virus? Vi sad mene zovete nakon godinu dana i želite me okriviti za nečiju smrt. Vi, baš vi gospodine, stavili ste meni metu na čelo. Pucaju na mene sa svih strana.

Tko puca na vas i kojim oružjem? 

Ne puca nitko iz oružja, šalim se. Vi svi koji ste pisali o tom slučaju pokušali ste plasirati ideju da sam ja kao član HDZ-a direktno ubio te ljude. Pa nije ih ubio HDZ nego virus.

Mislite da protupravno natrpane sobe nisu bile uzrok bržeg širenja virusa? Neću uopće više s vama pričati. Zašto? Želite mi prišiti krivnju. Meni, domu, radnicima…

Mislite da protupravno natrpane sobe nisu bile uzrok bržeg širenja virusa? Neću uopće više s vama pričati. Zašto? Želite mi prišiti krivnju. Meni, domu, radnicima…, rekao je Večernjem listu.

Exit mobile version