''BIO SAM FRUSTRIRAN''

Šef udruge iz Tovarnika trošio novac od dobrotvorne akcije: “Jesam, na ku*ve i drogu”

Foto: Printscreen

Obitelj Sigur iz Glinske Poljane, koja se nosi s bolešću, potres je oduzeo i dom. No došla im je ruka spasa, ili su barem tako mislili, piše večerašnje Provjereno.

”Došli su ljudi iz Kaštela. Obećali su da će pokrenuti akciju za nas, da će prikupiti sredstva i da će nam praviti kuću, znači novu, ova bi se maknula i pravila bi se druga”, govori sugovornica Marija Sigur. Bilo je to, priča Marija, kao da ih je u najvećoj tami obasjalo sunce. Kaštelani okupljeni u nekoliko udruga obitelji Sigur pomogli su očistiti i zatrpani bunar te tako riješiti pitanje vode, prenosi Index.

Ostao višak novca

Napravljena je i procjena za obnovu kuće i više se nije imalo što čekati. Pokrenuta je humanitarna akcija, koja se odmah zahuktala. Prema procjeni, trebalo je biti skupljeno do 200 tisuća kuna, no unatoč dobrom odazivu skupljeno je oko 55 tisuća kuna.

”Zvali su me iz Vukovarsko-srijemske županije da udruga Slavonsko srce Tovarnik sa sjedištem u Tovarniku ima višak sredstava koja su skupili”, priča Ivica Vidović, predsjednik HVIDRA-e Kaštela.

VIDEO DANA:

Humanitarnoj udruzi Slavonsko srce iz Tovarnika u jednoj je humanitarnoj akciji ostao višak sredstava.

Ona se po zakonu moraju prebaciti na račun prve sljedeće humanitarne akcije istoga tipa, o čemu na prijedlog Ministarstva odlučuje nadležno tijelo u županiji. Zbog te su vijesti Kaštelani, kaže Vidović, gotovo skakali od sreće. I oni i obitelj Sigur, jer uz ono što su sami skupili i novac iz udruge iz Tovarnika imaju dovoljno za obnovu kuće.

“Potrošio sam ga na kocku, drogu i kurve!”

No umjesto transfera novca – šok. Šef humanitarne udruge iz Tovarnika taj je novac potrošio.

”Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome, nego sam ga nenamjenski potrošio”, govori šef udruge Slavonsko srce Tovarnik i otkriva na što: ”Na kocku, drogu i kurve!”

Svjestan je, kaže, da je počinio kazneno djelo i spreman je odgovarati, a otkriva i razlog zbog koje je potrošio novac: ”Bio sam frustriran! Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući!”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views