SUDAR PRESUDIO RAVNATELJICI

Šefica USKOK-a podnijela ostavku: Evo zašto je Vanja Marušić naprasno napustila funkciju!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Vanja Marušić aktualna ravnateljica USKOK-a podnijela je ostavku, obrazlažući to osobnim razlozima

Vanja Marušić aktualna ravnateljica USKOK-a podnijela je ostavku, obrazlažući to osobnim razlozima, stoji na stranicama DORH-a.

“Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je tijekom ranih poslijepodnevnih sati 18. travnja 2023., zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga”, stoji u priopćenju.

Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske će, ako ministar pravosuđa i uprave da svoju suglasnost i kada ona bude zaprimljena u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, donijeti odluku povodom navedenog zahtjeva, javljaju iz DORH-a.

Kako HRT neslužbeno doznaje, Vanja Marušić dala je ostavku zbog problema s njezinim vozačem koji je imao sudar službenim automobilom, a koristio ga je privatno. Nastala je šteta za koju navodno nisu rekli DORH-u već su je platili bez da su tražili regres od vozača, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari