RAVNATELJICA NZJZ-A SDŽ

Šefica Zavoda: ”Na aerodromu dnevno otkrijemo 5-6 pozitivnih turista”

Foto: Pixsell

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno 146 novozaraženih koronavirusom, a preminule su tri osobe.

Splitsko-dalmatinska županija s veseljem je otvorila svoja vrata gostima, ali s time je došlo i do porasta broja zaraženih, piše Index.

“Radovali smo se turistima, ali situaciju treba iskontrolirati tako da trebaju doći s covid-potvrdama. Idu i prijedlozi da imaju i testove pri ulasku u zemlju s obzirom na to da delta soj prevladava ne samo u Engleskoj već i kod nas”, rekla je za HRT Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a SDŽ-a.

Istaknula je i da na aerodromu imaju punkt gdje mogu jako dobro iskontrolirati situaciju i kod ulaska i kod izlaska turista iz zemlje.

VIDEO DANA:

“Na tom punktu dnevno otkrijemo 5-6 turista koji imaju pozitivan brzi test. Odmah ih stavljamo u samoizolaciju, a taj nalaz potvrđujemo PCR testom. Nakon 10 dana opet uzimamo bris i turist može nastaviti putovanje”, rekla je Karin.

Osvrnula se na trenutnu situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

“Situacija nije zabrinjavajuća, ali nije ni zadovoljavajuća. Brojke nam rastu, a porastao je i broj hospitaliziranih. Treba pojačati epidemiološke mjere jer dok se ne procijepimo i dok cjepivo ne počne djelovati, epidemija će buknuti”, rekla je, istaknuvši kako je važno pridržavati se epidemioloških mjera i smanjiti okupljanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari