NOVI EPICENTAR?!

Seizmolozi komentiraju šibenski potres: ”Nije isključeno da će biti i jačih podrhtavanja…”

Foto: Pixsell

Dežurna seizmologinja Marija Mustać komentirala je potres kod Šibenika.

“Ovo je novi epicentar u odnosu na one koji su dosad bili aktivni. Tijekom dana i idućih dana možemo očekivati na tom području još slabih potresa”, rekla je Mustać za N1.

Index je također porazgovarao s jednim od dežurnih seizmologa Seizmološke službe Republike Hrvatske Tomislavom Fiketom:

“Kad realno gledamo ovu situaciju, za očekivati je da će biti još podrhtavanja. Teško je predvidjeti kakve će biti magnitude. Međutim, na području cijele Hrvatske bilježimo povećanu seizmičku aktivnost te, poučeni prijašnjim iskustvima, nije isključeno da će biti i jačeg potresa”, rekao je Fiket.

“Naravno, potres nema veze s onima u Zagrebu i na Baniji”

Kaže kako ovo nije neobično.

“Cijelo naše područje je pod istim zbivanjima, tu je Jadranska mikroploča i na cijeloj ploči se događa aktivnost. To nije neuobičajeno. Naravno, ovaj potres nema nikakve veze s onima u Zagrebu i na Baniji jer je na drugom rasjednom sustavu”, rekao je Fiket.

Podsjetimo, jutros u 5 sati i 59 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres kod Šibenika magnitude 4,7 prema Richteru.

Zasad nema podataka o štetama, piše Net.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari