SEKUNDE ŽIVOT ZNAČE: Znate li kako postupati u slučaju nesreće na cestama?

Idi na originalni članak
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Turistička sezona je krenula čemu svjedočimo velikim gužvama i zastojima na prometnicama diljem Hrvatske

Oglas

Često svjedočimo zastojima i velikim gužvama na svim prometnicama, a glavni uzrok u većini slučajeva su sudari vozila. Često je velik problem stići do mjesta nesreće vozilima hitne službe, policije ili pak vatrogasaca.

Godišnji odmori su na pomolu, a turistička sezona je krenula čemu svjedočimo velikim gužvama i zastojima na prometnicama diljem Hrvatske. Zato je jako važno znati kako se ponašati na autocestama u slučaju intervencije Hitne medicinske službe.

Upravo hitni koridor spašava živote. Vaš je zadatak da budete savjesni i odgovorni sudionici u prometu te omogućite prolaz svim vozilima s pravom prednosti jer tako nekome možete spasiti život.

Na prometnici s dva prometna traka hitni koridor formira se tako da se vozila u desnom traku pomaknu što više udesno, a vozila u lijevom traku što više ulijevo. Na prometnicama s tri traka oslobađa se srednji trak tako da se vozila u srednjem traku pomaknu u desni trak i propuste interventna vozila.

Na taj se način stvara dovoljan prostor odnosno koridor za prolazak interventnih vozila, a zaustavljena vozila im na taj način ne smetaju. Sve isto vrijedi i za autocestu, samo što tamo ipak ima više prostora za pomicanje vozila.

Tako jednostavnim postupkom u prometu možemo uštediti sekunde koje nekome život znače poručili su iz Zavoda za hitnu medicinu, piše epodravina.hr.

Vijesti.hr

Exit mobile version