SEKUNDE ŽIVOT ZNAČE: Znate li kako postupati u slučaju nesreće na cestama?

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Turistička sezona je krenula čemu svjedočimo velikim gužvama i zastojima na prometnicama diljem Hrvatske

Često svjedočimo zastojima i velikim gužvama na svim prometnicama, a glavni uzrok u većini slučajeva su sudari vozila. Često je velik problem stići do mjesta nesreće vozilima hitne službe, policije ili pak vatrogasaca.

Godišnji odmori su na pomolu, a turistička sezona je krenula čemu svjedočimo velikim gužvama i zastojima na prometnicama diljem Hrvatske. Zato je jako važno znati kako se ponašati na autocestama u slučaju intervencije Hitne medicinske službe.

Upravo hitni koridor spašava živote. Vaš je zadatak da budete savjesni i odgovorni sudionici u prometu te omogućite prolaz svim vozilima s pravom prednosti jer tako nekome možete spasiti život.

Na prometnici s dva prometna traka hitni koridor formira se tako da se vozila u desnom traku pomaknu što više udesno, a vozila u lijevom traku što više ulijevo. Na prometnicama s tri traka oslobađa se srednji trak tako da se vozila u srednjem traku pomaknu u desni trak i propuste interventna vozila.

Na taj se način stvara dovoljan prostor odnosno koridor za prolazak interventnih vozila, a zaustavljena vozila im na taj način ne smetaju. Sve isto vrijedi i za autocestu, samo što tamo ipak ima više prostora za pomicanje vozila.

Tako jednostavnim postupkom u prometu možemo uštediti sekunde koje nekome život znače poručili su iz Zavoda za hitnu medicinu, piše epodravina.hr.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari