Serija potresa u Hrvatskoj i susjedstvu u manje od 24 sata

Serija potresa zabilježena je u našoj zemlji i koncem protekle godine

Serija potresa pogodila je u petak i subotu Hrvatsku i susjedstvo, a u manje od 24 sata zabilježena su tri podrhtavanja tla, piše u nedjelju Večernji list.

Nakon Slavonije, Baranje i Krapine u petak, treslo se u subotu i područje Koprivnice te Križevaca. Štete, koliko se za sada zna, nema, navodi dnevnik.

Serija potresa zabilježena je u našoj zemlji i koncem protekle godine, a stručnjaci su tada upozoravali kako nema razloga za paniku, ali i da za potrese uvijek treba biti spreman.

Seizmološka služba godišnje zabilježi oko 10.000 potresa na području Hrvatske i u susjedstvu, ali samo ih mali dio naši građani i osjete.

Kao područja u našoj zemlji koja su ugrožena potresima, na seizmološkim su kartama označeni Dalmacija i dalmatinsko zaleđe, s naglaskom na Dubrovnik, zatim Zagreb i okolica te Rijeka i primorje, odnosno područje oko Crikvenice i Novog Vinodolskog.

Glavna uputa građanima u slučaju da osjete potres, prema savjetima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, jest da – ne paničare, donosi Večernji list.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari